Съд в Мианмар осъди бившата ръководителка Аун Сан Су Чжи

...
Съд в Мианмар осъди бившата ръководителка Аун Сан Су Чжи
Коментари Харесай

Хунтата в Мианмар осъди Аун Сан Су Чжи на още 4 г. затвор

Съд в Мианмар осъди някогашната ръководителка Аун Сан Су Чжи на още четири години затвор , осведоми " Асошиейтед прес ".

Аун Сан Су Чжи беше наказана за противозаконен импорт и владеене на уоки-токита и за нарушение на рестриктивните мерки по отношение на COVID-19, посочи представител на правосъдната система на Мианмар, която се ръководи от военна хунта.

Бившата държавна ръководителка беше наказана предишния месец на четири години затвор по две други обвинявания, като присъдата в последна сметка беше понижена на две години от държавното управление.

Срещу 76-годишната носителка на Нобеловата премия за мир Аун Сан Су Чжи бяха повдигнати към 10 обвинявания, откакто армията смъкна от власт ръководеното от нея определено праивтелство през февруари предходната година, като тогава бяха задържани и високопоставени членове на нейната партия Национална лига за народна власт.

Ако бъде приета за отговорна по всички обвинявания, тя може да бъде наказана на повече от 100 години затвор.

Поддръжниците ѝ и самостоятелни анализатори акцентират, че обвиняванията против нея имат за цел да ѝ попречат да се завърне на политическата сцена, както и да легитимират завладяването на властта от военните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР