Съд в Лос Анджелис отхвърли в четвъртък иск, който звездите

...
Съд в Лос Анджелис отхвърли в четвъртък иск, който звездите
Коментари Харесай

Съдът в Лос Анджелис отхвърли иск за гола сцена във филма Ромео и Жулиета от 1968 г.

Съд в Лос Анджелис отхвърли в четвъртък иск, който звездите от кино лентата „ Ромео и Жулиета “ са завели поради гола сцена във кино лентата от 1968 година, съобщи АП.

Във въпросната сцена не се изобразява детска порнография, а искът е заведен прекомерно късно, се споделя в правосъдното решение.

Съдията от Върховния съд Алисън Макензи се произнесе в интерес на молбата на ответника „ Парамаунт пикчърс “ за отменяне на желае, подаден от Оливия Хъси, която играе Жулиета на 15-годишна възраст и в този момент е на 72 години, и Ленард Уайтинг, който играе Ромео на 16 години и също е на 72 години през днешния ден.

Макензи дефинира, че въпросната сцена е предпазена от Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, като открива, че актьорите „ не са показали никакви доказателства, че филмът може да се смята за задоволително полово внушаващ, с цел да бъде дефинитивно разгласен за противозаконен “.

Адвокатът на актьорите осъди решението и съобщи, че те възнамеряват да подадат нова версия на желае във федералния съд. „ Твърдо имаме вяра, че употребата и сексуализацията на малолетни и малолетни във филмовата промишленост би трябвало да бъде конфронтирана и да бъде прегледана законово, с цел да се защитят уязвимите лица от щета и да се подсигурява използването на съществуващите закони “, сподели юрист Соломон Гресен в изказване.

Филмът и музиката към него бяха огромни шлагери по това време и - макар голата сцена, в която за малко се виждат голите задни елементи на Уайтинг и голите гърди на Хъси - филмът е прожектиран на генерации гимназисти, учещи нещастието на Шекспир.

Режисьорът Франко Дзефирели, който умря през 2019 година на 96-годишна възраст, в началото споделил на двамата, че ще носят долни дрехи в физически цвят в сцената в спалнята, която идва в края на кино лентата и е снимана в последните дни на фотосите, твърди искът. На сутринта на фотосите обаче Дзефирели споделил на Уайтинг и Хъси, че ще носят единствено грим за тяло, като въпреки всичко ги уверил, че камерата ще бъде ситуирана по метод, който няма да покаже голота. Въпреки тези уверения, те са снимани голи без тяхно познание, в нарушаване на калифорнийските и федералните закони против непочтено държание и употреба на деца, се твърди в желае.

Дзефирели им споделил, че би трябвало да играят голи, „ в противоположен случай фотосите ще се провалят “ и кариерата им ще пострада, се споделя в желае. Актьорите настояват, че се е случило тъкмо противоположното, че нито един от тях не е направил кариера, каквато допуска триумфът на кино лентата, и че измамата, половото принуждение и половият тормоз, на които са били подложени, са им предизвикали прочувствени вреди и душевен премеждия в продължение на десетилетия. Те са поискали обезщетение в размер на повече от 500 милиона $.

Съдията обаче откри, че ищците са „ чели изборно “ закона и не са показали правни причини за какво той би трябвало да се ползва за „ хипотетични творби с художествени достолепия, като да вземем за пример наградения филм, за който става дума тук “. Тя цитира казус на апелативния съд, съгласно който детската порнография е „ изключително отблъскваща “, само че „ не всички изображения на голи деца са нецензурен “. Решението на арбитър Макензи се основава на калифорнийски закон, който има за цел да отбрани свободата на словото на ответниците от потъпкване посредством правосъдни искове и постоянно е първата линия на отбрана при завеждане на правосъдни каузи.

„ Ромео и Жулиета “ получава четири номинации за премия „ Оскар “ през 1969 година - за най-хубав филм, костюми, постановка и операторско майсторство. Печели премиите за най-хубав филм и костюми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР