Съд в Лос Анджелис нареди на компаниите Apple и Broadcom

...
Съд в Лос Анджелис нареди на компаниите Apple и Broadcom
Коментари Харесай

Солена глоба за Apple и Broadcom заради правата върху четири патента за Wi-Fi

Съд в Лос Анджелис подреди на фирмите Apple и Broadcom да платят 1,1 милиарда $ на техническия университет в Калифорния за нарушение на правата върху четири патента за Wi-Fi технологии, заяви Агенция „ Франс прес “.

Apple беше наказана да заплати 837 милиона $, а Broadcom - надлежно 270 милиона $ на Калифорнийския софтуерен институт, като се счита, че това е една от най-големите присъди за нарушение на патентни права в Съединени американски щати до момента.

Caltech, както е прочут университетът, се намира в покрайнините на Лос Анджелис и заведе дело против двата софтуерни колоса през 2016 година, потвърждавайки, че продуктите на Apple, в това число iPhone, iPad и Apple Watches, употребяват съставни елементи на Broadcom, които нарушават патентните права на Сaltech, свързани с безжично предаване на данни.

Apple и Broadcom дадоха отговор, че считат да апелират присъдата.

Двете компании показват в документално мнение, че изказванията на Caltech „ се основават само на включването на хипотетични нарушавания на чипове Broadcom в iPhone, Mac и други устройства на Apple “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР