Съд в Лондон осъди бивш шофьор на Юбер за заговор

...
Съд в Лондон осъди бивш шофьор на Юбер за заговор
Коментари Харесай

Терорист планирал атентат на гей парад

Съд в Лондон осъди някогашен водач на " Юбер " за скрит план за нахлуване над туристически обекти в английската столица, съобщи AP.

Съдебните заседатели оповестиха Мохиусунат Чаудури за отговорен в приготовление на терористични набези и други свързани с тероризъм нарушавания. Според обвиняването 28-годишният обвинен е възнамерявал нахлуване с транспортно средство, огнестрелно оръжие или хладно оръжие против разнообразни обекти, в това число музея на восъчните фигури " Мадам Тюсо ", лондонския гей церемониал и туристически рейс за проведени обиколки на града.

Смята се, че Чаудури се е радикализирал от проповеди на екстремисти. Чаудури е бил наблюдаван от полицията, откакто през 2017 година атакува служители на реда през Бъкингамския замък със самурайски меч. През декември 2018 година той беше оневинен, откакто съобщи на процеса си, че желал да накара служителите на реда да го гръмнат. Според прокуратурата Чаудури след това се е хвалил по какъв начин е заблудил правосъдните заседатели на първия си развой. Присъдата на Чаудури ще бъде оповестена на 13 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР