Съд в Китай осъди канадец на смърт за производство и

...
Съд в Китай осъди канадец на смърт за производство и
Коментари Харесай

Китай осъди на смърт канадец за производство и трафик на наркотици

Съд в Китай осъди канадец на гибел за произвеждане и трафик на метамфетамини. Това става в миг на засилено напрежение сред Пекин и Отава поради ареста на финансовия шеф на Huawei Мън Ванчжоу, съобщи Ройтерс. Канадецът Фан Вей е управлявал скица за произвеждане и трафик на опиати, заяви в изказване съдът в Цзянмън.
На гибел беше наказан още един обвинен - У Цзъпин. Освен това съдът издаде неоправдателни присъди на още девет души, в това число американец и четирима мексиканци.
Китайският съд не даде детайлности какви са присъдите на петима от деветимата наказани, само че даде да се разбере, че минималната е пожизнен затвор. И останалите четирима са изпратени в пандиза, без да се прецизира за какъв период.
Представителите на съда не бяха открити за коментар.
Всички 11 наказани могат да апелират присъдите си.
Фан е вторият канадец, наказан тази година на гибел в Китай поради опиати. През декември канадската полиция арестува по молба на американската прокуратура финансовия шеф на Huawei Мън Ванчжоу, щерка на създателя на компанията Жън Чжънфей.
Прокурорите в Съединени американски щати описаха компанията като опасност за националната сигурност и обявиха, че е заговорничила за нарушение на американските наказания. И Мън, която е освободена под гаранция, и Huawei отхвърлят обвиняванията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР