Съд в Кипър е постановил решение за откриване на производството

...
Съд в Кипър е постановил решение за откриване на производството
Коментари Харесай

Кипърски съд назначи ликвидатори във фалиралия застраховател Олимпик

Съд в Кипър е постановил решение за разкриване на производството по разпродажба на Olympic Insurance Co. Ltd., оповестява на страницата си Комисията за финансов контрол (КФН). Съдът е назначил двама непрекъснати ликвидатори, като това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, както и формален представител на Република Кипър.

Решението се очакваше, защото едвам след него към този момент могат да се вършат искания за компенсации. Точната стойност на анулираните полици по наложителната застраховка " Гражданска отговорност " в България е 9,35 милиона лв..

Средната загуба на клиенти след банкрута през предишния август бе сред 3 и 78 лв., а за тези с най-дълги полици - до 192 лв.. Всеки пострадал клиент може да се причисли към листата на кредиторите на сдружението и по този начин да получи парите си назад. КФН дава обещание всички клиенти на компанията да бъдат известени за реда и периодите, в които могат да си изискат парите назад.

В среднощ на 18 август 2019 тъкмо 197 551 автомобила в България останаха прибързано без наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Това се случи, откакто кипърското сдружение " Олимпик ", което не е записано у нас, а оперира единствено посредством клон, банкрутира. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР