Съд в Италия оправда днес бившия премиер Силвио Берлускони за

...
Съд в Италия оправда днес бившия премиер Силвио Берлускони за
Коментари Харесай

Италианският съд оправда Берлускони по делото за подкуп

Съд в Италия оправда през днешния ден някогашния министър председател Силвио Берлускони за подкупване на очевидец по дело от 2013 година, обвързвано със склоняване към проституция на малолетна танцьорка, предадоха Ройтерс и АНСА.

Берлускони беше упрекнат, че платил на италианския артист Мариано Апичела 157 000 евро, с цел да лъжесвидетелства по предишно дело, в което водачът на партия " Форца Италия " ( " Напред Италия " ) беше упрекнат, че е платил за секс със 17-годишна мароканска танцьорка от нощен клуб.

Тогава Берлускони, който преди няколко седмици стана народен представител за следващ път и сега поддържа новото държавно управление на италианската министър-председателка Джорджа Мелони, също беше оневинен. 

В делото за предоставяне на рушвет някогашният министър председател пледира почтен. Прокурорът от Рим Роберто Феличи съобщи през днешния ден пред съда, че той би трябвало да бъде освободен, тъй като няма дело, по което да дава отговор. Музикантът Апичела беше приет за почтен за приемане на рушвет и освободен от обвиняването в лъжесвидетелстване, защото законовият период за изговаряне на присъда по такова дело е изминал.

Апичела е бил чест посетител реализатор на многочислените " бунга бунга " празненства, проведени от Берлускони, които дадоха началото на абсурда, съдействал за рухването му от власт през 2011 година и поставил завършек на неговото четвърто държавно управление.

Защитата призна, че от 2002 година Апичела е получавал суми от Берлускони под формата на възнаграждения и дарения, само че те нямат общо с предявените обвинявания. 

Процесът в Рим е един от трите свързани между тях случая, които се проверяват и в други градове поради друга териториална пълномощия. 

В настрана дело пред съд в Милано медийният магнат е упрекнат в подкупване на 24 младежи, участвали на вечерните празненства. През май прокурорите по него желаеха присъда от шест години затвор.

Берлускони още веднъж отхвърли обвиняванията, а присъдата се чака през януари следващата година.

Миналата година съд в град Сиена оправда някогашния министър председател по дело за предоставяне на рушвет на различен посетител на събитията. Прокурорите по това дело апелират присъдата, само че все още няма планувана дата.

Началото на всички обвинявания беше делото против Берлускони за това, че е платил за секс с еротична танцьорка със театралното име Руби Хартстийлър, напомня АНСА. Политикът беше оневинен за заплащане за сексуслуги на малолетни, откакто съдиите решиха, че той не е знаел, че Руби е единствено на 17 години по това време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР