Съд в Истанбул постанови една от най-дългите присъди затвор в

...
Съд в Истанбул постанови една от най-дългите присъди затвор в
Коментари Харесай

Осъдиха турски гуру на 8658 години затвор за сексуално насил...

Съд в Истанбул постанови една от най-дългите присъди затвор в света на Аднан Октар, турски ефирен просветител, управлявал фетиш, забъркан в дълъг лист от закононарушения. По време на последното чуване в сряда при още един развой Октар и 14 други обвинени получиха по 8658 години затвор.

 АА

На екрана на своя личен ефирен проповеднически канал, турския гуру нормално беше заобиколен от харем от нищожно облечени млади дами, които наричаше своите „ котенца “. Те непрестанно заявиха любовта си към него, до момента в който той изказваше отзиви по религиозни и политически въпроси.

 

66-годишният Октар и стотици негови почитатели бяха задържани през 2018 година, откакто полицейска офанзива във вилата му разкри, че той ръководи незаконна група под прикритието на ислямски фетиш, която организира интернационалните акции против еволюцията посредством разнообразни издателства и медии. Телевизионният му канал също беше затворен. Той отхвърли каквото и да е нарушаване.

 АА

Обвиняемите бяха упрекнати в закононарушения, в това число полово принуждение до изнудване, пране на пари и шпионаж.

 

Неговата книга „ Атлас на сътворението “ се опълчва на еволюцията, като споделя, че целият живот е основан от Бог в „ съвършена “ форма.

 АА

Аднан Октар, който написа книги под псевдонима Харун Яхя, беше наказан преди този момент на 1075 години затвор, откакто беше съден в Истанбул дружно с 236 други, упрекнати, че са били дейни членове на неговата мрежа. Тази година тази присъда беше анулирана на процедурни учредения.

 

Присъдата от през вчерашния ден включва 891 години за закононарушения, осъществени персонално от него, а останалите за закононарушения против негови почитатели, заяви държавната Анадолска организация.

 АА

Този път Октар беше наказан по обвинявания в ръководство на незаконна организация, редовно полово принуждение над членовете на култа и събиране на персонални данни по отношение на известни имена, от политици до публицисти, отвод от права на обучение, изтезания, похищение и нелегално предпазване на персонални данни.

 АА

Аднан Октар беше зает в огромна акция през 2000-те за агитиране на западняците към исляма. Той издава и разпронява гратис десетки, къси, блестящо илюстрирани книги на редица европейски езици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР