Съд в Истанбул осъди рапъра Мурда на над четири години

...
Съд в Истанбул осъди рапъра Мурда на над четири години
Коментари Харесай

Турция осъди рапър на 4 г. затвор заради текстове на песни

Съд в Истанбул осъди рапъра Мурда на над четири години затвор за " поощряване на използването на опиати " в негови песни, заяви за ДПА неговият юрист, съобщи Българска телеграфна агенция.

Присъдата не е дефинитивна. 38-годишният рапър, който е холандски жител и в този момент се намира в Нидерландия, отхвърля обвиняванията, е декларирал по телефона пред ДПА юрист Юмит Гюркал Егемен. Той е показал, че е обжалвал " несправедливата " присъда. Мурда, чието същинско име е Мехмет Йондер Доган, пее най-вече на турски и е известен в Турция. Мурда е " работил единствено в границите на свободата на изложение ", е декларирал юрист Егемен. Той е добавил, че обвиняванията се отнасят за три от песните на рапъра, едната от които е озаглавена " Еh Baba " и е гледана повече от 116 милиона пъти в ЮТюб.

" Свих един джойнт. Човече, това ме раздруса ", гласи стих от песента. През октомври рапърът беше арестуван за малко на летище " Сабиха Гьокчен " в Истанбул поради " поощряване на използването на опиати " в текстове на негови песни. През последните години Турция взе на прицел рапъри, някои от които са известни с сериозните си изявления по адрес на държавното управление и на президента Реджеп Тайип Ердоган, отбелязва организацията. През 2018 година известният турски рапър Езхел бе задържан за малко за обществено поощряване на използването на опиати в текстовете си, като скоро по-късно бе оневинен.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР