Съд в Истанбул нареди 15 от 34 души, задържани по

...
Съд в Истанбул нареди 15 от 34 души, задържани по
Коментари Харесай

Турски съд остави в ареста 15 заподозрени за шпионаж в полза на Израел

Съд в Истанбул подреди 15 от 34 души, арестувани по съмнение в шпионаж в интерес на Израел, да останат в пандиза в очакване на правосъден развой.

Този ход идва на фона на тлеещо напрежение сред турския водач Ердоган и израелския му сътрудник поради продължаващата война на Израел с Хамас.

Заподозрените бяха задържани във вторник за хипотетично обмисляне на действия, включващи „ разузнаване “ и „ гонене, нахлуване и похищение “ на непознати жители, живеещи в Турция. Снимки и видеозаписи, оповестени от министерството на вътрешните работи на Турция в платформата X, демонстрират по какъв начин силите за сигурност залавят няколко души. Не могат да се ревизират от незамисими източници датите, местата и изискванията, при които са снимани клиповете, отбелязва АП.

Заподозрените са арестувани при акции на 57 адреса в Истанбул и седем други провинции. Седмици по-рано ръководителят на организацията за вътрешна сигурност на Израел Шин Бет сподели, че неговата организация е подготвена да нападна Хамас на всички места, в това число в Турция, Катар и Ливан.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч заяви, че 26 обвинени са били предадени на съда по обвиняване в осъществяване на „ политически или боен шпионаж “ от името на израелското разузнаване. 11 бяха освободени при условия на правосъден надзор, а 8 души чакат депортиране.

Твърди се, че израелската организация за външно разузнаване Мосад е вербувала палестинци и сирийци в Турция като част от интервенции против чужденци, живеещи в страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР