Съд в Истанбул издаде днес нова присъда по делото срещу

...
Съд в Истанбул издаде днес нова присъда по делото срещу
Коментари Харесай

8600 години затвор получи турски проповедник

Съд в Истанбул издаде през днешния ден нова присъда по делото против турския просветител Аднан Октар, като го осъди на общо 8658 години затвор, заяви Анадолската организация.

Октар беше наказан през 2021 година на 1075 години затвор за разнообразни закононарушения, измежду които учредяване и управление на незаконна организация, политически и боен шпионаж, подкрепяне на групировката ФЕТО, без да е неин член, полово принуждение, в това число над малолетни лица, наложително отнемане от независимост, мъчения и прочие Присъдата обаче беше анулирана от апелативния съд и процесът стартира отначало.

Октар беше задържан през 2018 година дружно с 200 свои сътрудници след изказвания за полови злоупотреби и похищение на малолетни.

Той бе упрекнат, че е основал незаконна конструкция под привидния образ на религиозна общественост, прилагайки правила и способи, противоречащи изцяло на религията и морала. В обвиняването той и неговите почитатели се разказват като членове на рисков фетиш, занимаващ се от 90-те години насам с употреба и промиване на мозъци на млади дами. Аднан Октар бе известно лице от телевизионния екран в Турция като водещ на разнообразни токшоута, предавани по неговата телевизия А9. В тях той обсъждаше ислямските полезности, а от време на време танцуваше с млади дами, наричани от него " котета ", и пееше с млади мъже, неговите " лъвове ", напомня Българска телеграфна агенция.

Под псевдонима Харун Яхя през 2006 година Октар написа " Атлас на сътворението ", в който твърди, че теорията за еволюцията на Дарвин е в основата на световния тероризъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР