Съд в Хонконг отложи изслушването по ликвидацията на строителния предприемач

...
Съд в Хонконг отложи изслушването по ликвидацията на строителния предприемач
Коментари Харесай

Изслушването по ликвидацията на China Evergrande е отложено за 4 декември от съда в Хонконг

Съд в Хонконг отсрочи чуването по ликвидацията на строителния бизнесмен China Evergrande Group до декември. 4

От The Associated Press, 29 октомври 2023 година, 23:45 ч. Китай Evergrande Group's до 4 декември.

Evergrande е в рецесия, откогато изпадна в несъблюдение на своите дългови отговорности преди две години. Фирмата е най-задлъжнелият бизнесмен на недвижими парцели в света с над 300 милиарда $ отговорности и е в центъра на рецесията на пазара на парцели, която влачи икономическия напредък на Китай.

Повече от година Evergrande работи върху предложение за преструктуриране на дълга си за своите офшорни задължения. Председателят на Evergrande Hui Ka Yan обаче беше арестуван и разследван за противозаконни закононарушения предишния месец, развиване, което сложи под подозрение способността на компанията да приключи предлагането си за преструктуриране на дълга.

Top Shine, вложител в подразделението на Evergrande Fangchebao, подаде петиция за разпродажба против Evergrande през юни 2022 година Той упрекна Evergrande, че не е изкупил назад акции на Fangchebao от компанията, както беше контрактувано по-рано.

Evergrande не разяснява незабавно.

През септември полицията в южния китайски град Шенжен сподели, че е задържала част от чиновниците в благосъстоянието на China Evergrande Group мениджърско звено.

Поредица от неизпълнения на задължения в разрастващия се заможен бранш в Китай от 2021 година насам остави след себе си полузавършени жилищни здания и недоволни купувачи на жилища. Наблюдателите се притесняват, че рецесията с недвижимите парцели може в допълнение да забави втората по величина стопанска система в света и да се популяризира в международен мащаб.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР