Съд в Хамбург осъди на 30 месеца затвор 21-годишен холандски

...
Съд в Хамбург осъди на 30 месеца затвор 21-годишен холандски
Коментари Харесай

Участник в размириците заради срещата на Г-20 в Хамбург получи неочаквано сурова присъда

Съд в Хамбург осъди на 30 месеца затвор 21-годишен холандски жител, отговорен, че е нападнал служител на реда, оказвайки опозиция на полицията, опитваща да го арестува към безредиците на срещата на страните от Г-20, при които бяха ранени стотици, доста от тях служители на реда. Присъдата му е по-сериозна, в сравнение с поисканата от прокуратурата, предава " Дойче веле ".

Учудване от продължителността ѝ показаха и събралите се в залата с цел да чуят решението против обвинения, чиято идентичност не се загатва, предават други немски медии. Друг участник от Полша, на 24 години, часове по-късно получи шестмесечна условна присъда, предава онлайн версията на сп. " Шпигел ".

Холандецът беше приет за отговорен, че е хвърлил две бутилки по служител на реда в квартал " Шанценфиртел " на Хамбург вечерта преди срещата на водачите от Г-20.

Това беше първото правосъдно решение в процеса, обвързван с размириците в Хамбург, в които участваха хиляди анархистки, антиглобалистки и други групи.

Фотогалерия: Срещата на Г-20 - сред усмивките на водачите и гнева на митинга >

Хамбургската полиция сподели в понеделник, че е почнала над 2000 наказателни производства поради безредиците. Разследването и делата против обвинените обаче доведоха и до обвинявания към правосъдната власт, че най-вече непознати граници са на прицела им, откогато стартира процесът. Така прокуратурата в Хамбург се видя принудена да отхвърля изказвания пред медиите на юрист на един от полските участници в безредиците, съгласно който дейностите им са явен сигнал за всички чужденци, които желаят да стачкуват в Германия.

От 32 души, които към момента са арестувани поради присъединяване си в безредиците, две трети са непознати жители от няколко страни като Русия, Италия, Франция и Испания. Миналата седмица вътрешното министерство затвори основната онлайн платформа на Германия за крайнолеви деятели поради хипотетични връзки с безредиците по време на Г-20 и други нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР