Съд в град Тайан в източен Китай в петък осъди

...
Съд в град Тайан в източен Китай в петък осъди
Коментари Харесай

Китайски съд осъди на смърт държавен служител за подкупи в размер от 78 милиона долара

Съд в град Тайан в източен Китай в петък осъди Ли Уенси, някогашен заместник-председател на Народния политически съвещателен съвет на провинция Ляонин (Североизточен Китай), на гибел за приемане на подкупи на стойност 540 милиона юана (около 78 милиона $ по настоящи обменни курсове). Това заяви вестник " People`s Daily ".

Според изданието присъдата би трябвало да бъде изпълнена със забавяне от две години. В същото време страната конфискува цялото имущество на обвинения. Както е посочено в присъдата, след двегодишен период изтезанието се възнамерява да бъде сменена с пожизнен затвор без право на в допълнение намаляване на наказването.

Според локалното правораздаване противозаконните дейности на Ли Уенси са " предизвикали съществени вреди на ползите на страната и народа ". Обвиняемият обаче интензивно е съдействал на следствието, което е прието за смекчаващи отговорността условия.

Китайските управляващи ускориха битката с корупцията, откакто " петото потомство " водачи, водени от Си Дзинпин, пристигна на власт през 2012 година През последните години вследствие на огромна антикорупционна акция доста чиновници, в това число високопоставени, изгубиха постовете си и бяха наказани на затвор, в това число пожизнен.
 

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР