Съд в Берлин отмени днес ограниченията, наложени на баровете и

...
Съд в Берлин отмени днес ограниченията, наложени на баровете и
Коментари Харесай

Мерките за борба с коронавируса в Германия падат в съдилищата

Съд в Берлин анулира през днешния ден рестриктивните мерки, наложени на питейните заведения и заведенията за хранене в немската столица, последното от голям брой правосъдни решения, отменящо ограниченията, наложени от националното и провинциалните държавни управления в Германия за битка с предаването на новия ковид (COVID-19), съобщи " Франс прес ".

Последният правосъден крах за управляващите в немската столица пристигна след други правосъдни каузи поради друга противоречива мярка, забраняваща престоя в хотели и къщи за посетители за локални пасажери от райони с висок % на инфектирани.

Правната борба добави към объркването по отношение на разпоредбите, контрактувани сред провинциите и федералното държавно управление на канцлера Ангела Меркел, само че които в реалност са оставени за използване на районните управляващи на 16-те немски провинции.
 Нов връх на инфектирани в Германия с COVID-19
Нов връх на инфектирани в Германия с COVID-19

Тревожна наклонност

Днес заповедта на управляващите в Берлин за затваряне на заведения за хранене и питейни заведения от 23:00 до 6:00 ч. стана последната, която се провали пред съда, решение, което може да има голямо влияние върху бранш, тежко обиден от пандемията.

Административният съд на немската столица означи, че понастоящем новозаразените в Германия произлизат най-много от частни събирания на фамилии и другари, от публични обекти, месокомбинати, религиозни събирания или по отношение на пътувания.

" Не е явно ", че затварянето на хранителни и питейни заведения по-рано ще помогне за битка със болестта, постанови съдът по делото, заведено от 11 притежатели на заведения за хранене и питейни заведения.

Поради това мярката, която влезе в действие на 10 октомври, съставлява " непропорционално посягане върху свободата " на промишлеността, дефинира съдът.

Здравният министър Йенс Шпан разяснява, че е " доста отчаян " от решението, като съобщи, че логиката зад мярката била вярна, тъй като " няма подозрение, че в огромните градове... изключително в късните часове, това, което се случва на частни и публични места, е мотор на актуалните инфектирани ".
 Ваксината против Covid-19 в Германия няма да бъде наложителна
Ваксината против Covid-19 в Германия няма да бъде наложителна

Минимум 55-65% от германците би трябвало да се имунизират

Столицата, известна със своя многолюден нощен живот, наложи ограничаването, защото новозаразените в Германия означиха растеж от над 7000 души - връх от началото на пандемията.

Съгласно разпоредбите, контрактувани от министър председателите на 16-те немски провинции и Меркел, локалните управляващи са длъжни да наложат ранно затваряне на заведения за хранене или питейни заведения, откакто новите инфектираните се набъбнат над прага от 35 на 100 000 души за седем дни.

По-драстични ограничавания се постановат, когато инфектираните за 24 часа стигнат 50 на 100 000 души.

Икономическата столица Франкфурт, както и западният град Кьолн също вкараха ранно затваряне на заведения за хранене и питейни заведения.

В момента Берлин има 73,9 новозаразени на 100 000 души.

По време на последните диалози на Меркел с министър председателите на провинциите в сряда бяха контрактувани голям брой други ограничавания за така наречен горещи точки, в това число ограничаване на броя на хората, които се събират на закрито, и възбрана за продажбите на алкохол късно вечерта.
 Германия дава $662 млн. за оживели от Холокоста за справяне с ковид
Германия дава $662 млн. за оживели от Холокоста за справяне с ковид

Тази година Германия призна 27 " отворени гета " в България и Румъния и оживелите могат да получат обезщетения

Но федералната система на Германия значи, че провинциите имат свободата да извършват това, което желаят.

С новия кръг от ограничавания, посрещащи с по-голяма опозиция, в сравнение с през март и април, когато на цели промишлености беше подредено да затворят за битка с разпространяването на ковид, някои провинции, в които процентът на заразяване е относително невисок, просто избраха да пренебрегват ограниченията, контрактувани с държавното управление на Меркел.

На други места ограниченията, които се постановат, се оспорват в съда.

Ограничение, което изключително разгневи туристите и притежателите на къщи за посетители, е възбраната за престой в хотели или ваканционни къщи на локални туристи от зони, където равнищата на заразяване са високи.

В цялата страна обособени жители са подхванали правосъдни дейности против мярката.

В четвъртък административния съд в Баден-Вюртемберг анулира възбраната в провинцията по дело, заведено от семейство от Северен Рейн-Вестфалия, което е направило резервация за почивка в югозападната немска провинция.

Констатирайки, че това е нарушаване на свободата на придвижване, съдът постанови, че управляващите в Баден-Вюртемберг не са дали доказателства, че хотелите подхранват болестта.

Решението бързо беше последвано от сходно в Долна Саксония, където шефът на къща за посетители Йенс Лутц заведе дело против възбраната, наложена от провинцията.

Ежедневникът " Билд " го дефинира като " бунтовник ", който " избави есенните ваканции ".

Впоследствие няколко провинции, в това число Бавария и Хесен, обявиха, че ще анулират възбраната.

Досега единствено северната провинция Шлезвиг-Холщайн е съумяла да реализира победа в съда, като съдията реши, че възбраната за престой на туристи от рискови зони е нужна, с цел да се овладее болестта.

Бъркотията от правила остави германците в неразбиране. Социологическо допитване по поръчка на публичната телевизия ARD откри, че двама от трима германци желаят общи правила в цялата страна, а не комбинация от разпореждания, признати от обособените провинции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР