Съд в Азербайджан разпореди ареста на двама бивши лидери на

...
Съд в Азербайджан разпореди ареста на двама бивши лидери на
Коментари Харесай

Азербайджан продължава с арестите на бивши лидери на Нагорни Карабах

Съд в Азербайджан разпореди ареста на двама някогашни водачи на непризнатата и към този момент саморазпуснала се република Нагорни Карабах, оповестяват ТАСС и организация АПА.

Бако Саакян и Аркади Гукасян, както и някогашният ръководител на Народното събрание на Нагорни Карабах Давид Ишханян ще бъдат арестувани за четири месеца.

Съдебната заповед идва след следствие на Службата за държавна сигурност на Азербайджан. Тримата някогашни чиновници от Нагорни Карабах са били

Днес Службата за държавна сигурност и Главната прокуратура на Азербайджан потвърдиха задържането и на Араик Арутюнян, някогашен водач на Нагорни Карабах, който е изправен пред публични обвинявания в тероризъм, започване на нападателна война и преднамерено ликвидиране, наред с други хипотетични закононарушения.
 Армения желае Европейски Съюз да глоби Азербайджан поради Нагорни Карабах
Армения желае Европейски Съюз да глоби Азербайджан поради Нагорни Карабах

Европейски Съюз има доста принадлежности за оказване на напън

Миналата беше обявено за ареста на някогашния външен министър и асистент на президента на Нагорни Карабах Давид Бабаян, както и на

На 19 септември напрежението в Нагорни Карабах още веднъж ескалира, откакто и изиска арменските войски да се изтеглят от района.

Ереван на собствен ред съобщи, че в Нагорни Карабах няма арменски сили и дефинира протичащото се " акт на широкомащабна експанзия ".

Русия прикани двете страни да спрат кръвопролитията и да се върнат към опитите за споразумяване на спора по дипломатически път.

На 20 септември Министерството на защитата на Азербайджан разгласи, че е с присъединяване на съветския мироопазващ контингент за преустановяване на антитерористичните ограничения в Карабах.

На 28 септември президентът на Нагорни карабах Самвел Шахраманян подписа декрет за, считано от 1 януари 2024 година
 Азербайджан арестува някогашния началник на сепаратисткото държавно управление на Нагорни Карабах
Азербайджан арестува някогашния началник на сепаратисткото държавно управление на Нагорни Карабах

Около 42 500 души, или към 35% от етническото арменско население в района са отпътували за прилежаща Армения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР