Съд постанови една година затвор за мъж обвинен от Районна

...
Съд постанови една година затвор за мъж обвинен от Районна
Коментари Харесай

Година затвор за мъж от Видинско, заплашил жена си с убийство

Съд постанови една година затвор за мъж упрекнат от Районна прокуратура – Монтана за отправени в изискванията на домашно принуждение закани с ликвидиране по отношение на жена.

30-годишният Д.Д. е неведнъж осъждан. По подаден сигнал за отправени обиди и закани с ликвидиране по отношение на Ц.Д. е било формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието е открито, че през 2020 година потърпевшата жена е заживяла на брачен начала с подсъдимия. По време на взаимното общуване мъжът проявявал ревнивост и постоянно отправял закани към нея. 

На 21 юли 2023 година в Лом, пред постройката на Дирекция " Социално подкрепяне ", мъжът се заканил с ликвидиране, блъснал я в главата и я влачил за косата пред детето ѝ.

Няколко дни след първия случай, той още веднъж се заканил с ликвидиране, до момента в който тя била в автомобила с детето си. Викал, упорствал тя да отвори колата, след което се качил на тавана ѝ и с крайник счупил предното панорамно стъкло.

На 4 август дамата била на среща по координационен механизъм за дете в риск в отдел " Закрила на детето " в Лом. Мъжът пристигнал в двора на институцията, викал, обиждал дамата, удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата, направил опит да влезе вътре. Жената декларирала на чиновниците, че доста се опасява за живота си, споделила, че в нападателно положение мъжът може да я убие.

По досъдебното произвеждане са извършени разпити, назначени са и са направени сложни експертизи – съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични.

Определението на съда, с което на подсъдимия е наложено наказване 1 година " отнемане от независимост " при първичен непоколебим режим на изтърпяване, има последствията на влезнала в действие присъда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР