Съд отхвърли днес искането на защитата на бившия американски президент

...
Съд отхвърли днес искането на защитата на бившия американски президент
Коментари Харесай

Съд отхвърли искането на Тръмп за отлагане на разпит по дело за клевета

Съд отхвърли през днешния ден настояването на отбраната на някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за отсрочване на разпит по дело за клюка, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Става дума за дело за клюка, заведено против Тръмп от писателката Е. Джей Каръл през ноември 2019 година, пет месеца откакто той отрекъл, че я изнасилил в пробната на магазин в Манхатън през 90-те години. В мотив за делото се трансформирали думите на Тръмп: " Тя не е мой вид ".

Една от главните защитни линии на Тръмп по делото е, че Каръл не е имала право да го завежда, защото по това време, в качеството си на президент, милиардерът се е употребил с имунитет по силата на федерален закон, който не разрешава воденето на каузи за клюка против чиновници на държавното управление.     

Миналия месец отбраната на Тръмп се опита краткотрайно да прекрати разглеждането на делото, откакто апелативен съд в Манхатън разпореди апелативен съд във Вашингтон да се произнесе по въпроса дали Тръмп е работил в качеството си на президент, когато е нарекъл Каръл " лъжкиня " през 2019 година Във връзка с този процедурен ход Каръл съобщи, че Тръмп не желае да сътрудничи за това процесът да се развие обикновено.

Освен това отбраната на Тръмп бе поискала разпитът на някогашния президент в апелативния съд във Вашингтон да бъде отсрочен. Днес обаче арбитър Люис Каплан в Манхатън отхвърли това искане.

Защитата на Е. Джейн Каръл изрази задоволството си от решението на съда да отхвърли настояването на отбраната на Тръмп.

Каръл възнамерява също по този начин да заведе каузи против Тръмп за засегнатост и за нанасяне на прочувствени вреди, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР