Сачева реши да представи какво би станало с минималната заплата,

...
Сачева реши да представи какво би станало с минималната заплата,
Коментари Харесай

Сачева, ГЕРБ: Ние щяхме да предложим минималната заплата от 720 лв.

Сачева реши да показа какво би станало с минималната заплата, в случай че ГЕРБ са на власт. 

„ Ще подкрепим повдигането на минималната работна заплата, както и запазването на парите за пенсионерите, само че ще настояваме за доста ясна средносрочна прогноза във връзка с разноските, както и дали всички тези обществени заплащания могат да бъдат обезпечени и то в идващите 3 години ”. Това съобщи Деница Сачева за предаването „ Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

„ Ако ние управлявахме сега щяхме да предложим 720 лева минимална работна заплата, тъй като считаме, че това би трябвало да бъде цифрата от началото на идната година ”, добави тя.

По думите й от ГЕРБ изрично се опълчват на това да се подвигат приходи посредством взимане на заеми и да се дават великодушни обществени обещания. „ На процедура сега не е ясно служебното държавно управление с кого се конкурира. Ние постоянно говорихме за това, че то е деен участник в изборите, а не е неутрален уредник, какъвто би трябвало да бъде. Не може то да взима решения от стратегически темперамент ”, сподели Сачева.

„ Нека забележим какво ще се случи със сформирането на постоянно държавно управление. Не изключвам опцията едно постоянно такова да внесе собствен бюджет. Възможните сюжети са доста и разнообразни ”, разяснява тя.

По думите й в идния парламент ГЕРБ могат да бъдат градивна съпротива. „ Не считаме, че опозицията би трябвало да бъде безусловно източник на кавги, а в противен случай - може да бъде градивна и да способства със своя опит. Това ще се види и от предложенията, които ще дадем във връзка с бюджет 2022 ”, уточни Деница Сачева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР