Сачева коментира, че не може да разбере двойните стандарти в

...
Сачева коментира, че не може да разбере двойните стандарти в
Коментари Харесай

Деница Сачева: Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни

Сачева разяснява, че не може да разбере двойните стандарти в тази ситуация. 

" Как по този начин господин Гюров щеше да бъде самостоятелен, неутрален, честен, почтен и така нататък, а господин Главчев няма да е. Нека да не бързаме с упреците. Нека да не раздаваме непрестанно обвинявания, тъй като мисля, че това са прекомерно прибързани думи и дано да забележим кои ще бъдат в действителност министрите, които ще предложи господин Главчев ".

Ротацията беше въпрос на механически детайлности. Започна да се развива като проблематичен сюжет, когато беше сложена тематиката кой да бъде външен министър. Последва поредност от нелогични дейности - на 6-ти март беше подадена оставка, без да бъде известена, един меморандум беше разгласен, дружно с ултиматум в него - или се одобряват текстовете или избори 2 в 1. Преговорният екип на ГЕРБ-СДС влезе в тези диалози с готовност за взаимно ръководство, съобщи депутатът от ГЕРБ. 

Кабинетът постоянно е бил " Денков-Габриел ". Хората, които подадоха отказ бяха показани като специалисти, дали единодушието си за кабинет. Хората, подали отказ незабавно когато това бе поискано от политически централи. По-любопитни са дейностите на министъра на земеделието, който отхвърли да е министър в кабинета " Габриел-Денков ", само че разгласи, че е подготвен да е част от длъжностен кабинет. Всички тези неща са нелогични и безпринципни, акцентира тя.

" Мария Габриел взе лидерско решение, което беше обвързвано с това да продължим напред, а не да се бавим и губим време за ръководство в устрема да стигнем до втория мандат. Не за първи път за Продължаваме промяната (ПП) тези знаци и култове имат доста огромно значение. За момента успеха е единствено в опаковката ", уточни Сачева.

" Искаме правосъдна промяна, само че не гражданска война, която прави партиите прокуратура, пленарна зала в Народно събрание - разследване и медиите - съд. Съдебна промяна, която е добре премислена, в която гласът на професионалната общественост е чут, без напън ", разясни депутатът от ГЕРБ.

" Когато приказваме за хората в листата от евентуални министър председатели там свързани с ГЕРБ са единствено двама - Росен Желязков и Димитър Главчев. В КЕВР няма нито един представител на ГЕРБ. Иван Иванов, определен там като представител на Реформаторския блок, който евентуално още е част на ДСБ, бе махнат от КЕВР с правила, написани от Политическа партия и оповестени за противоконституциони и той на процедура бе върнат срещу личната си воля. Едва ли този вид смяна в регулаторите е потребен за хората ", изясни тя във връзка промените в регулаторите.

Сачева разяснява, че Конституция основава проблеми. Това е доказателство, че с измененията не би трябвало да се бърза, измененията не би трябвало да бъдат правени напук и да са опаковани по подобен метод, че в случай че не се случат до избрана дата ще последва апокалипсис, разяснява депутатът от ГЕРБ.

Има тематики, които ще бъдат повдигнати, като тази за омбудсмана. Г-жа Ковачева ще подаде оставка, зам.-омбудсманът към този момент подаде. Това е решение, което ще бъде взето сред парламентарните групи. Категорично не би трябвало да се бърза. Не можем да оставим в безвремие една институция ", акцентира Сачева.

" Настояваме за толерантна акция. Трябва да бъде проявен разсъдък и предвидливост. Ако още веднъж ще хвърлим страната в следващите кавги и военни дейности между тях и по-късно ще търсим единодушие - единствено ще загубим времето на хората. В ГЕРБ-СДС няма нито един човек, който да се опасява от разкрития и ефикасна правосъдна система, следствия - всичко, което непрестанно се внушава. В Политическа партия има задоволително хора, за които са повдигнати подозрения във връзка с разнообразни дейности - откриване на документи с конфиденциална информация, корупция, " Чаталджа " и т.н ", сподели Деница Сачева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР