Съчетайте ваканция с разглеждане на най-големите забележителности в страната на

...
Съчетайте ваканция с разглеждане на най-големите забележителности в страната на
Коментари Харесай

Супер промоции за море в Испания

Съчетайте почивка с разглеждане на най-големите забележителности в страната на Сервантес

Почивките са подобаващи и за хора в златната възраст


Ако не понасяте студеното време и към този момент мечтаете за идната морска почивка, можете да се възползвате от отстъпките за ранни записвания за отмора в Испания. През последните години страната се наложи като желана дестинация, както за хората в златната възраст, които търсят улеснение, успокоение и красиви гледки, по този начин и за всички фенове на културата, вкусната храна, безкрайните пясъчни плажове, топлото време и кристално чистите морски води.

Ако резервирате ваканцията си в този момент, можете да се възползвате и от доста преференциални промоции.

Проверка в уеб страницата на един от най-големите туроператори “Бохемия ” демонстрира, че цените на офертите за 8-дневна крайморска почивка в Испания с пряк самолетен полет, включени три хранения на ден, вино и вода, една безвъзмездна екскурзия и трасфер до определения 4-звезден хотел стартират от 899 лв. на човек.

Колкото и пъти да сте посещавали Испания, страната постоянно има с какво да ви изненада прелестно.

Неслучайно от дълги години постоянно е в челните европейски и международни ранглисти за страна, приела най-вече туристи. Дългите безкрайни плажове с кристална вода обаче са причина в никакъв случай да не усещате този голям интерес от страна на туристите, а работещите в промишлеността ви карат да се чувствате център на внимание, тъй че да не виждате “конкуренцията ” на другите посетители за персонално обслужване.

Страната е обичана и на туристите в златната възраст поради наличните си цени, високото качество и традициите на локалния Senior Tourism. Помислено е за всичко. Хотелите са подбрани деликатно, тъй че 4-те им звезди да подсигуряват улеснение и комфорт. В предлаганите пакети е включен обогатен цялостен интернат – закуска, обяд и вечеря с вода и вино. А като екстра гостите получават и една безвъзмездна екскурзия в знаково място за определената дестинация.

 28-01 Ако решите да си подарите почивка в парадайса за хората от златната възраст Ла Манга дел Мар Менор в Мурсия като безвъзмездна добавка към пакета на цена от 899 лева за 8 дни получавате панорамна обиколка на Аликанте с лидер на български език. За града през вековете са спорили мюсюлмани и християни, като през днешния ден можете да разгледате забавно завещание и от двете съперничещи си култури.

Самият курорт Ла Манга дел Мар Менор неслучайно е именуван парадайс сред две морета и е едно от най-спокойните места за отмора в цяла Испания. Пясъчна коса с дължина от 22 километра отделя водите на Средиземно море от най-голямата лагуна в Испания и Европа, позната като Малкото море (Мар Менор). Високата централизация на сол във водите на лагуната, съчетани с микроклимата влият лечебно на целия организъм. Неслучайно локалната козметика от Мар Менор се слави като целебна и конкурира известните артикули от Мъртво море. Според медицинските експерти в действителност точно курортът Ла Манга дел Мар Менор има най-здравословния климат в цяла Испания. Така че мястото действително е голям открит спа център. Като екстра поради дребната си дълбочина най-голямата солена лагуна в Европа се затопля доста по-рано от Средиземно море, което прави курортът желан за лятна почивка още напролет. Дори през зимата температурите тук рядко падат под 19 градуса. Затова и другото име, с което назовават курорта и района край него е Коста Калида или Горещия бряг.

В непосредственост е ситуиран резерват, в който можете да наблюдавате разнообразни типове птици, в това число и атрактивното фламинго. Местната кухня, сходна на цяла Испания, е комплимент за небцето. Ако ви доскучае да се наслаждавате на горещото слънце и лечебните морски води можете да си купите и спомагателни екскурзии до Картахена, която помни Пуническите войни и приютява издигнатият през 1-ви век от император Август Римски спектакъл или до учредената през 9-ти век Мурсия, с цел да разгледате внушителната й катедрала. Ще имате опция да посетите и град Лорка с извисяващата се Крепост на слънцето или един от петте най-свещени за католиците градове в света – Каравака де ла Крус.

Сред другите забавни ваканции в Испания, които можете да резервирате с отстъпка за ранни записвания, е тази в Коста дел Алмерия. Цената на почивката за 9 дни стартира от 999 лв. на човек. Курортът Аквадулсе се намира на 200 километра от Малага, а самият град на Пикасо можете да разгледате гратис с професионален гид като част от туристическия пакет без да плащате в допълнение. Ако изберете тази почивка ще имате шанса да се насладите на националния парк и биосферен резерват Сиера Невада и на селището Гуадикис, в което и през днешния ден част от локалните избират да живеят в пещери. Сред другите спомагателни екскурзии е тази до развлекателния парк Oasys, който ще ви придвижи в Дивия Запад на Америка и неслучайно е именуван още Мини Холивуд. Или да си подарите целодневна екскурзия с морски круиз по време на която ще разгледате рибарското населено място Ислета дел Моро, известният със златните си мини Родалквилар, фамозната с белите си къщи Агуа Амарга, както и да поплувате в редица заливи, в чиито чисти води постоянно се виждат и делфини. Край локалния палат Сан Андрес в Карбонарес пък можете да си извършите фотография с известните испански вятърни мелници или да проведете мислена борба с тях, сходно на героя на Сервантес Дон Кихот. Като екскурзия се предлага и посещаване на Гранада с най-известната и най-посещавана от туристи испанска забележителност замъкът Аламбра, както и рлазходка до втората по величина цитадела в района Ла Алкасаба в Алмерия.

Снимайте всички палми на планетата на едно място в Елче


Зеленият парадайс Бенидорм


Вижте Светия Граал във Валенсия

 28-03  28-04
В катедралата на Валенсия можете да видите Светия Граал – чашата, от която е пил самият Исус Христос.
Един от най-известните испански морски курорти несъмнено е Бенидорм. Той е планиран и построен като подобен и впечатлява със своите небостъргачи, макар че и през днешния ден можете да посетите остарялата част с типична атмосфера. 8-дневна почивка в него ще ви излезе 1019 лв. на човек. Но сигурно няма да съжалявате. Курортът е доста озеленен и това не е учудващо, поради че наоколо се намира град Елче. В едно от най-старите населявани места на Иберийския полуостров през днешния ден можете да видите мостри от всички типове палми, които порастват по света в локалната ботаническа градина.

Като включена безвъзмездна екскурзия към този пакет ще имате шанса да разгледате Аликанте с крепостта Санта Барбара, която се извисява над града, популярната крайбрежна алея с палмите Еспланада, катедралата със наследник купол Сан Николас и кораба-музей Сантисима Тринидат с 140 оръдия на борда.

В близкия град Валенсия с изключение на известния Град на изкуствата и науката ще можете да видите с очите си и Светия Граал. Всички научни доказателства водят до изказванието, че защитаваната в локалната черква чаша в действителност е тази, от която е пил самият Исус Христос. Или най-малко в това са уверени локалните. Уникалният съд се съхранява в локалната катедрала Санта Каталина от началото на 15 век. Сред наложителните спирки в града е и музеят на Фалите.

Ако си резервирате екскурзия до планинското село Гуадалест пък ще можете да се насладите на къщи на по 400 години и красива естествена гледка.

Барселона – градът на Гауди


Черната Дева прави чудеса в Монсерат

 28-05 Шедьоврите на испанския проектант Антонио Гауди като фамозната катедрала Саграда Фамилия са визитната картичка на Барселона.

Сред най-популярните ваканции в Испания е тази в Коста Брава. Пакетът за нея сега стартира от 905 лв. за 8 дни, а в цената е включена скъпа екскурзия до града на Гауди – Барселона. Каталунската столица ще ви очарова и в случай че решите да се върнете до нея, няма да имате проблем, защото курортът Пинеда де Мар, в чиито първокласни хотели се настаняват туристите, има напълно лесна и комфортна връзка до Барселона с трен.

Освен шедьоврите на Гауди, там можете да разгледате и неповторимият и вълшебен манастир Монсерат. Енергията на мястото и близките планински върхове е осезаема, а Черната Дева, наричана по този начин тъй като лицето й потъмняло, откакто взела всички хорски грехове върху себе си, в локалния манастир и до през днешния ден прави чудеса. Сред спомагателните благоприятни условия е и тази да присъствате на рицарски шампионат, да опознаете пъстрота и чалнат свят на Салвадор Дали или да посетите обичания от Мадона град Жирона.

В Тенерифе можете да се забавлявате с алена панда и косатки


Дяволът живее във вулкана Тейде


Островът е парадайс за шопинг фанатиците

 Десетки животни и представления с тях можете да видите в най-големия зоопарк на Европа – Лоро парк на остров Тенерифе. Десетки животни и представления с тях можете да видите в най-големия зоопарк на Европа – Лоро парк на остров Тенерифе.
Канарските острови се славят като едно от най-топлите и красиви места за лятна почивка в Испания. Заради близостта им до Африка температурите там целогодишно са високи и са трансформирали островите като Тенерифе в желана дестинация за целогодишен отдих. Отдалечеността и огромният интерес към острова допускат и малко по-високи цени. 1440 лв. ще ви коства 8-дневна почивка в първокласен 4-звезден хотел в курорта Пуерто де ла Крус. Като част от пакета гратис получавате екскурзия в едноименното градче с включено посещаване на локалната впечатляваща ботаническа градина и на катедралата.

Естествено имате и доста спомагателни варианти за превозване на свободното време отвън събирането на загар край водите на Атлантическия океан или в комплексите с басейни, цялостни със солена океанска вода. На острова има подобаващи плажове както за спокоен отдих, по този начин и за каране на сърф. Имайте поради обаче, че множеството от тях не са постлани с пясък, а със ситни камъчета.

Можете да си резервирате и еднодневна разходка с корабче, по време на която съвсем сигурно ще можете да снимате плуващите край вас делфини и китове.

Безспорно най-голямото преимущество на Тенерифе са цените. Заради обстоятелството, че е безмитна зона, магазините в най-големият остров на Канарите ще ви предложи умопомрачително положителни покупко-продажби.

Тук можете да изкачите и на най-високия вулкан в Испания, освен това единствено за десетина минути, с помощта на построения въжен превоз.

Гледката край Тейде е съвсем сюреалистична поради голите вулканични скали, в чиято негостоприемна прегръдка тук-там въпреки всичко са намерили метод да съществуват кактуси, цветя и шубраци. Местните поданици, наречени гуанчи, вярвали, че вулканът Тейде подпира небето и му пречи да падне върху земята и да унищожи всичките й поданици. Според легендата в кратера на вулкана е затворен дяволът, с цел да не пакости на хората. На Тенерифе се намира и най-хубавият зоопарк в Европа – Лоро парк, който бил желано място и на суперзвездата Майкъл Джексън. Тук, в близка до естествената им среда, можете да видите делфини, косатки, червени панди, горили, пингвини, лъвове, папагали и десетки други животни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР