Съчетаването на професионалните задачи, семейни развлечения и лични хобита е

...
Съчетаването на професионалните задачи, семейни развлечения и лични хобита е
Коментари Харесай

Galaxy S22 Ultra – верен помощник и в работата, и в личния живот

Съчетаването на професионалните задания, фамилни развлечения и персонални занимания е неизменима част от живота на от ден на ден хора. Тенденцията BYOD (използвай за работа личното си устройство) от дълго време набира скорост, само че хибридният модел на работното място и опциите за осъществяване на разнородни бизнес действия на всяко място и когато и да е дават подтик на потребителите да възприемат най-модерните и функционални мобилни устройства на водещите производители.

Точно такива устройства предложи на потребителите Samsung, когато през февруари тази година показа последното си потомство флагман серия смарт телефони, измежду които най-мощният е Samsung Galaxy S22 Ultra. Компанията е измежду най-големите производители на умни телефони в света и през последните години непроменяемо е преди всичко по доставени мобилни устройства. Всяка година Samsung обновява своите премиум модели с нови технологии, софтуерни функционалности и новаторски разработки.

Samsung Galaxy S22 Ultra е образец за тази наклонност, изключително в региона на фотографските благоприятни условия. Моделът е подобаващ както за работещите експерти, по този начин и за запалени по фотографията фенове, в това число за нощни подиуми, портретни фотоси, макрорежими и редица други.

Samsung Galaxy S22 Ultra е огромен и мощен Android смарт телефон. Той е подготвен за всевъзможни задания, да вземем за пример за значими работни ръкописни бележки с S Pen, за игри, за браузване в интернет на огромния екран. Същевременно и в този супермодел камерите са сложени във фокуса на инженерите, като функционалността Space Zoom ви дава опция да вършиме фотоси на обекти, които не виждате с просто око.
Реклама
Софтуерът на Samsung One UI 4.1 е усъвършенстван доста. Сред другите принадлежности интерес съставлява Expert Raw, гратис приложение на Samsung, което се смъква в допълнение и ви обезпечава цялостен достъп до всички контроли на камерите и вие можете да вършиме и съхранявате фотоси във формат RAW. Освен това видеоконферентното приложение Гугъл Duo прави съвършена работа на чиновниците, които постоянно би трябвало да влизат в работни видеосрещи и полемики.

Животът на батерията е задоволително дълъг за съвсем 2 дни непрекъсната работа (разбира се, в случай че не играете от самото начало игри, изискващи 120 Hz опресняване). Капацитетът й от 5000 mAh е допълнен от високопроизводителния, само че мъдро пестящ сила процесор, разчитащ и на технология за изкуствен интелект.

Ако до момента сте употребявали смарт телефон с по-малък екран, няма да поискате да се върнете към него. И в случай че до момента мъчно сте правили фотоси на изгряващата луна, в този момент към този момент можете да се похвалите пред приятелите си в обществените мрежи с идеални нощни фрагменти.
Впечатляващ дизайн и адаптивен екран
Дизайнът е по едно и също време изчистен и хубав, с първокласно матово стъклено покритие, като обективите на камерите са вградени в корпуса, а металната рамка основава огледален резултат. Galaxy S22 Ultra се предлага в четири цветови разновидността, въодушевени от природата: мистично черно, мистично бяло, зелено и новия цвят - бордо. Освен това 6.8-инчовият екран с утрависока резолюция предлага доста живи цветове и плавни придвижвания даже при бързи подиуми от игри и филми с помощта на кадровото освежаване от 120 Hz. Но софтуерът на телефона е задоволително " интелигентен " да понижи тази периодичност чак до 1 Hz (долната граница в предходното потомство беше 10 Hz), когато бързото освежаване не е належащо, а по този метод се пести съществено от живота на батерията.
Реклама
6.8-инчовият динамичен AMOLED 2X екран е измежду най-сериозните преимущества на новия флагман. Той поддържа резолюция до 3088 x 1440 pixels (WQHD+), което значи компактност на пикселите 500 ppi. Все отново резолюцията по дифолт е 2316 x 1080 (FHD+), което съгласно Samsung харчи по-малко сила от батерията.

Адаптивната технология за смяна на кадровото освежаване е доста потребна. Честотата от 1Hz може да се употребява при неподвижни изображения или текстови документи, до момента в който 120Hz ще е нужно при динамични игри. При геймърския режим е допустимо и краткотрайно ускорение до 240 Hz. Интелигентният програмен продукт подсигурява, че изображенията са изчистени, а видеокадрите са плавни тъкмо когато това е належащо. По този метод телефонът се оправя чудесно както при работа с най-предизвикателни заглавия в мобилните игри, по този начин и при стрийминг на забавни кинохитове с бързо изменящи се подиуми.

Максималната бляскавост на екрана е 1750 нита, за което оказва помощ новата технология на Samsung Vision Booster, тъй че всичко се вижда даже при директна слънчева светлина. Разбира се, в този случай осветеността е вдигната на оптимално равнище, което значи и по-кратък живот на батерията. Същевременно работата с тежки приложения и оптималната периодичност генерира огромно количество топлота. Компанията обаче е създала специфична вградена изпарителна камера, която е по едно и също време тънка и устойчива, а дизайнът е основан по подобен метод, че топлината се води бързо от значимите съставни елементи и се разсейва.
Устойчивост и бързо зареждане
Но Samsung не разчита да хване окото на потребителите единствено посредством новаторските вградени камери, допълнени с най-мощния чипсет на компанията до момента, направен по 4-нанометрова технология. Апаратът е извънредно резистентен на прахуляк и влага, поддържа документ IP68, т.е. може да издържи до 30 минути в сладка вода на дълбочина до 1.5 метра. Мощната батерия се зарежда бързо посредством 45-ватово зареждане. Трябва да се означи, че това захранващо устройство не е включено в комплекта и се продава настрана. Има опция и за безжично зареждане, като в този случай оптималната мощ е 15 W.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Градове 1 Войната в Украйна 2 Данъци и обезпечаване 3 Право 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Коментари и разбори Реклама Подобрения на фотографските качества
Във флагмана S22 Ultra камерите са с доста добър хардуер, а усъвършенстванията по отношение на предходното потомство са софтуерни. Снимките в портретен режим са усъвършенствани с по-детайлна дълбочина, като в този момент се поддържат и благоприятни условия за портрети на домашни любимци. Телефонът съумява да разпознае дребни елементи в снимания обект, като тип на прическата да вземем за пример, и да я подчертае, а не да я " замъгли " дружно с фона.

Режимът за нощна снимка разчита на усъвършенствана технология, основана на изкуствен интелект, употребен от новия чип NPU. Така камерата в Galaxy S22 Ultra съумява да събира повече светлина, повече елементи и цветове даже при доста слаба светлина. Функцията Auto framerate засича моментната осветеност и трансформира автоматизирано скоростта на фрагментите до оптималната. Нова е и функционалността Auto Framing, която разпознава и наблюдава до 10 души във всяко видео и автоматизирано настройва фокуса на камерата. Тази функционалност обаче би трябвало да бъде задействана преди видеозаписа. Функцията е налична както за камерата, по този начин и за Гугъл Duo, Meta Messenger, Гугъл Meet, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet и Zoom.
Партньорството с Гугъл
Хибридното Android устройство става незаместим асистент и за бизнес потребителите, разчитащи на голям брой приложения на Гугъл, които инженерите на Samsung и Goolge са интегрирали в новия флагман. Сред тях са картографските услуги на Гугъл Maps за бързо насочване в чужд град или разкриване на прецизен адрес на нов, само че набиращ известност ресторант, като с изключение на обичайния режим се поддържа също сателитен аспект и режимът Street View. Същевременно приложението Гугъл Lens може да ви даде мигновено подробни данни за забавна архитектурна забележителност или музей, около които минавате на път за ресторанта, а там ще ви покаже цялата информация за сервираните ястия или непознатия за вас другоземен плод, поднесен за десерт. Разбира се, Гугъл Lens може да извърши ролята и на преводач, в случай че инцидентно менюто не е на прочут за вас език.

Партньорството на Samsung с Гугъл обезпечава и доста високо качество на видеоразговорите през Гугъл Duo, поддържано и от високоскоростните мрежи. Бизнес потребителите ще могат да осъществят моментална видеосреща с до 32 участници. Можете да променяте аудиоефектите (стандартен, фокус върху говорещия или следене на всички звуци) според от сюжета за груповия видеоразговор.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Иновативната химикалка
Galaxy S22 Ultra се отличава и с поддръжка на нов вид на стилуса S Pen, прочут от моделите Galaxy Note, както и добре признат и от консуматори, и от разработчици на разнообразни приложения. Сега екранът на S22 Ultra e трикратно " по-отзивчив " към S Pen, като подобренията са освен във връзка с хардуера, само че и се поддържа технология за изкуствен интелект. На базата на разширени разбори компанията е усъвършенствала софтуера си, прогнозиращ посредством изкуствения разсъдък коя точка ще натисне потребителят със стилуса, а това улеснява работата му при писане на ръкописен текст или изобразяване.

Писалката е вградена в корпуса и когато я издърпате, автоматизирано по дифолт се започва приложението Notes, тъй че да започнете да вършиме незабавно бележки или да чертаете скици и диаграми. Този режим по дифолт може да се промени и да решите кое приложение ви е по-удобно за бързо зареждане. Все отново приложението Samsung Notes предлага най-малко няколко метода за превръщане на ръкописните " драскулки " в текст, а също така има опция за потребление на клавиатурата в режим " ръкопис ". Освен това Samsung дава на потребителя средства да управлява стила на върха на писалката, дебелината, цвета и други атрибути на рисунките си.

Ако сте отключили екрана, преди да извадите S Pen, можете да употребявате инструмента Air Command (задържайки курсора на мишката върху екрана или като натиснете бутона на стилуса). По този метод се извика цялостният лист с принадлежности за S Pen, които включват: " Създаване на записка ", " Преглед на всички бележки ", " Интелигентен избор ", " Писане по екрана ", " Съобщения онлайн ", " AR Doodler ", " Превод " и Pen Up. Инструментът за превод е надграден, като като се изключи че е по-бърз, към този момент поддържа до 88 езика.
Сигурна отбрана
Под екрана е " прикрит " ефикасен ултразвуков читател за пръстови отпечатъци. Той работи доста добре както при вписване на нов консуматор, по този начин и при отключване на телефона. Друга биометрична технология за отбрана е лицевото различаване, само че съгласно компанията тя не е толкоз сигурна, колкото въвеждането на PIN или пръстов отпечатък.

Корпусът от алуминиева сплав Armor Aluminum, както и новото стъклено покритие Corning Gorilla Glass Victus+ от двете страни на телефона дават успокоение при инцидентни рухвания.

Galaxy S22 Ultra е предпазен и посредством платформата за сигурност Knox Vault на Samsung, която включва предпазен процесор и памет. Чувствителни данни като пароли, биометрични данни или кодове за Blockchain са изолирани от главната операционна система на телефона. Таблото за дискретност на потребителския интерфейс и знакът за сигурност улесняват контрола на това кои приложения имат достъп до данните и камерата, тъй че потребителят взема решение на кои приложения да предостави/откаже позволение за достъп. Серията вкарва и няколко нови функционалности за сигурност, в това число ARM микроархитектура, която предотвратява хакерски атаки, ориентирани към операционната система и паметта.
Препоръка
Купете Samsung Galaxy S22 Ultra, в случай че сте привързан към продуктивността. Ще ви бъде мъчно да намерите мобилно устройство с повече благоприятни условия от този премиум модел в новата серия на Samsung.

Смартфонът е подобаващ и за човек, който непрекъснато си води бележки или е художник с новаторски умения, който постоянно има брилянтни хрумвания в придвижване. S Pen към този момент е постоянно наличен и е задоволително повсеместен, с цел да поддържа превръщане на драсканици в текст, за основаване на изящни произведения или за елементарни графики.

Разбира се, камерите и способността за извънредно приближение го вършат мечтан и за феновете на фотографията.

Galaxy S22 Ultra се предлага във разновидности с памет за предпазване 128 GB+8GB RAM, 256 GB+12GB и 512+12 GB.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР