Събуждате ли между 1 и 4 часа през нощта? За

...
Събуждате ли между 1 и 4 часа през нощта? За
Коментари Харесай

Събуждате се между 1 и 4 през нощта – лекар разкри какво означава това

Събуждате ли сред 1 и 4 часа през нощта? За тази особеност има основателна причина.
Каква е повода за пробуждане сред 1 и 4 часа през нощта?

„ Нарушенията на съня са добре позната характерност на чернодробните болести, които могат доста да влошат качеството на живот.

Обикновено най-честата причина за пробуждане сред 1 и 4 сутринта е проблем с черния дроб. Може да имате инфектиране на черния дроб или мастна чернодробна болест, известна още като неалкохолна мастна болест “, споделя хепатологът доктор Алла Южнова.

Неалкохолната мастна чернодробна болест (NAFLD) нормално е безобидна в ранните си стадии, само че дълготрайните резултати на заболяването надалеч не са толкоз безобидни.

NAFLD разказва съществуването на мастни кафези в черния дроб, което визира множеството хора до известна степен. Проблеми пораждат, когато тези мастни кафези пречат на естественото действие на органа, причинявайки струпване на токсични отпадъчни артикули в тялото.

Колкото по-голяма е степента на това увреждане, толкоз по-малка е вероятността органът да се възвърне, което в някои случаи може да изисква чернодробна трансплантация.

Нарушенията на съня засягат 60 до 80 % от пациентите с хронично чернодробно заболяване. Най-честите прояви са бодърствуване, понижена успеваемост на съня, унесеност денем и синдром на неспокойните крайници.

Когато черният ви дроб е претрупан със складирани мазнини, той към този момент не може да прочиства тялото ви дейно. Тъй като токсините не могат да бъдат безвредно обезвредени и отстранени от организма, рискът от дегенеративни болести се усилва.

„ Затлъстяването на черния дроб съвсем постоянно съответствува с инсулиновата устойчивост и развиването на диабет вид 2 “, добавя специалистът.

Предположението, че болестта на черния дроб е повода за събуждането в избран час, произтича от биологичния часовник. Циркадният темп е нашият главен „ вътрешен часовник “, осигуряващ хармоничната взаимна работа на всички наши органи и вътрешни биологични системи.

Между 1 и 3 сутринта черният дроб работи най-вече, с цел да пречиства и детоксикира тялото ни, до момента в който спим.

Важно: Статията не замества консултацията с доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР