Събужданията през нощта са обичайни явления, характерни за съня на

...
Събужданията през нощта са обичайни явления, характерни за съня на
Коментари Харесай

Будите се в един и същи час през нощта – ето какво означава това

Събужданията през нощта са нормални феномени, присъщи за съня на всеки човек. Редица фактори могат да доведат до нараснал брой събуждания и надлежно да нарушат съня. Такива са напрегнатото ежедневие, стресът, изобилното хранене и приложимост на алкохол вечер преди лягане, звук, светлина или здравословен проблем.

Продължителните нощни събуждания могат да са признак на безсънието. Основното освен това нарушаване е недоволството от фалшив сън, което се показва в мъчно заспиване, мъчно поддържане на съня, пробуждане прекомерно рано или композиция от трите.

Много хора, които имат разтревожен сън през нощта, споделят, че непрекъснато се будят в един и същи час. Интересен е фактът, че в множеството случаи това се случва в 03.00 часа.

Стресът е една от главните аргументи за разтревожен сън. Събуждането през нощта с възприятие на боязън или опасност е сигурен знак, че нещо не е наред. Опитайте се да си отговорите на въпроса какво ви тормози, за какво се чувствате застрашени. Направете дребни промени в живота си – определете цели и се пробвайте да създадете нови привички, с цел да стимулирате мозъка и да се отървете от напрежението. Изчистете мозъка и успокойте мислите си.

Според антични китайски учения, времето, в което се събуждате, дефинира страстите, които ни вълнуват.

21:00 - 23:00 часа

Това е времето, когато нормално човек се пробва да заспи. По това време ендокринната система ребалансира и организмът е цялостен с ензими. Ако имате проблем със заспиването, евентуално към момента сте обременени със събитията от деня или пък съзнанието ви към този момент е заето с утрешните провокации.

23:00 - 1:00 часа

Ако постоянно се събуждате в този интервал, може да е поради несигурността, която носите в себе си. Засилете любовта и уважението към себе си, с цел да се успокоите и да запазите силата си. Това също е времето, когато се разграждат мазнините, които сте приели, тъй че в случай че сте похапнали нездравословни храни, това е още една допустима причина за пробуждане и разтревожен сън.

1:00 - 3:00 часа

Това е значим миг за детоксикация на тялото и процеса на възобновяване. Събуждане по това време демонстрира яд, отчаяние и негативни страсти. Трябва да се отървете от тези духовни отрови, другояче непрекъснато ще ви будят едновременно.

3:00 - 5:00 часа

Това е времето, когато тялото се доставя най-вече с О2. Уверете се, че ви е задоволително топло и уютно, с цел да улесните функционалностите в организма. Ако се събуждате постоянно през този интервал, пробвайте да вършиме някои извършения за вярно дишане. Събуждане по това време също може да е породено от болежка и горест, които премълчавате.

05:00 - 7:00 часа

Причина за пробуждане в този интервал може да бъде неприятното хранене или яденето късно вечер. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР