`Събуждаме се в един много мрачен ден в Европа` -

...
`Събуждаме се в един много мрачен ден в Европа` -
Коментари Харесай

`Събуждаме се в един много мрачен ден в Европа` - реакциите за Украйна днес |

`Събуждаме се в един доста тъмен ден в Европа` - по този начин английското държавно управление разяснява събитията в Украйна, откакто през вчерашния ден, намиращи се на украинска територия.

" От това, което към този момент видяхме и разбрахме през днешния ден, излиза наяве, че съветският президент Путин е решил да нападна суверенитета на Украйна и нейната териториална целокупност. Видяхме, че е признал тези разколнически източни райони в Украйна и към този момент можем да кажем, че е изпратил танкове и войски, тъй че мисля, че от това може да се заключи, че нашествието в Украйна е почнала ", каза през днешния ден пред Скай нюз Саджид Давид, здравен министър на Обединеното кралство.

Снощи и дефинира тази вест като информационна провокация. А Путин заяви, че ще изпрати мироопазващи сили в региона.

Англия ще наложи целенасочени наказания на " лица, компании и предприятия, свързани с съветския режим ", разгласи още Саджид Давид.

Съединени американски щати

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разяснява, че дейностите на Русия са " предвидим, неприличен акт ". Той обвини Русия, че поддържа сепаратистки региони, " следени от нейни проксита ", като има поради бунтовническите групи в източната част на Украйна.

Китай

Посланикът на Китай в Организация на обединените нации съобщи на съвещанието на Съвета за сигурност, отдадено на Украйна, че всички страни би трябвало да демонстрират въздържаност и да заобикалят всевъзможни дейности, които биха могли да доведат до ескалация на обстановката. Китай приветства всяко изпитание за намиране на дипломатическо решение, споделя дипломат Джан Дзюн.

Турция

Турция осъди през днешния ден признаването от страна на Русия на независимостта на двата разколнически района в Източна Украйна и го дефинира като нарушение на интернационалните договорености и на украинската териториална целокупност, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Решението на Русия да признае Донецката и Луганската република е намерено нарушаване освен на Минските съглашения, само че и на политическото единение, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние считаме така наречен решение на Русия за недопустимо и го отхвърляме “, се споделя в изказване на турското външно министерство.

Обновява се
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР