Събранието в РСМ решава дали да започне процедурата по промяна

...
Събранието в РСМ решава дали да започне процедурата по промяна
Коментари Харесай

Промяната в Конституцията на РСМ - ще бъдат ли вписани българите в нея?

Събранието в РСМ взема решение дали да стартира процедурата по смяна на Конституцията на страната за регистриране на българите в нея.

Часове преди съвещанието ръководещият " Социалдемократическия съюз на Македония " и албанските съдружни сътрудници нямат болшинство от 2/3. Пред Българска национална телевизия министър председателят Димитър Ковачевски съобщи, че има действителна заплаха страната му да бъде разграничена от Албания по пътя към Европейски Съюз, в случай че процедурата, за която са нужни 3 гласувания с конституционно болшинство, не завърши до края на ноември. Опозицията изиска предварителни избори.

Европейски Съюз съобщи пред Скопие, че нова преговорна рамка няма да има. Това значи, че в случай че тъй наречените " френско предложение " от юли предходната година не бъде изпълнено, Северна Македония няма по какъв начин да продължи по пътя си към еврочленство. Сред изискванията са смяна на учебниците, празнувания на персони и събития от общата ни история и прекъсване на говора на омразата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР