Събрание на избиратели от руската столица подкрепи намерението на опозиционния

...
Събрание на избиратели от руската столица подкрепи намерението на опозиционния
Коментари Харесай

Привърженици на Навални го издигат за кандидат-президент


Събрание на гласоподаватели от съветската столица поддържа желанието на опозиционния блогър Алексей Навални да се кандидатира за президентските избори на 18 март. Събранието се организира в шатра на плаж в естествения парк Серебряний бор в Москва, съобщи БГНЕС. Днес сходни събрания се организират в още 20 града в Русия.

Решението на Навални да се кандидатира за президент към този момент бе гласувано на събрания на гласоподаватели в Иркутск и Новосибирск. Според закона в сходни събрания на гласоподавателите би трябвало да вземат участие минимум 500 души. След това подкрепеният от тях претендент би трябвало да внесе до 7 януари документите в ЦИК на Русия.

Пак съгласно закона Навални няма право да взе участие в изборите, тъй като има условни присъди за финансови нарушавания. Той обаче твърди, че според конституцията единствено излежаващите присъди лица няма право да бъдат избирани. Политикът не крие, че се надява с дейни акции в районите да бъде основан публичен напън върху властта и ЦИК.

„ Непременно идвайте. Нека да покажем на властта, че у нас има действителни хора, които издигат претендент, а те – единствено административен запас. Затова е невероятно да не ни позволен на изборите “, написа той на уеб страницата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР