Събрани са още доказателства за участието на хора на висши

...
Събрани са още доказателства за участието на хора на висши
Коментари Харесай

В схемата с Хемус участвали и висши държавни чиновници

Събрани са още доказателства за присъединяване на хора на висши държавни позиции в проведената и планувана скица за пране на пари за автомагистрала " Хемус ", оповестиха от Софийския градски съд, който отхвърли да освободи с по-лека мярка за неотклонение обвинения Борислав Колев и удостовери домашния му арест. В претекстовете към решението си правосъдният състав показва, че от наличните и тествани доказателства може да се направи извод за съпричастност на някогашния футболен арбитър към закононарушението. Магистратите одобряват, че към момента е налице, въпреки и с понижен интензитет, заплахата от осъществяване на ново закононарушение.

42-годишният Колев беше упрекнат за пране на пари при започване на декември м. година и за присъединяване в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Те теглили парични суми в размер на 53 млн. лева от юни 2020 до септември м. година, които давали на Колев.

Министерство на вътрешните работи и прокуратурата влязоха в конфликт при следствието в края на предходната година. От държавното обвиняване упрекнаха вътрешното ведомство в напън и даже образуваха следствие против шефа на ГДБОП. Според Министерство на вътрешните работи пък прокуратурата умишлено опорочава следствието. Колев изиска срещи с Гешев и Рашков. Тогава МВР-шефът съобщи, че към 30-40% от парите за " Хемус " са се прибирали в ГЕРБ, и акцентира, че в схемата е допустимо да са взели участие някогашни министри. Той не загатна имена, само че от думите му стана ясно, че има поради ексшефовете на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски и Младен Маринов, които в този момент са народни представители от ГЕРБ. По-късно Министерство на вътрешните работи пусна лист с над 100 потънали в прокуратурата каузи, измежду които беше и това за " Хемус ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР