Събрани са 400 хиляди лева Комисията за отпускане средства от

...
Събрани са 400 хиляди лева Комисията за отпускане средства от
Коментари Харесай

Кметът на Царево Марин Киров събра Комисията, за да разпределят справедливо даренията за пострадалите от водното бедствие

Събрани са 400 хиляди лв.

Комисията за разпределяне средства от дарителската сметка след бедствието в Царево се събра на следващо съвещание, с цел да прегледа постъпилите молби за помощ на засегнатите поданици в общината. 

Събрани са 400 хиляди лв., които ще бъдат разпределяни за потърпевшите фамилии, както и за дребния и междинния бизнес.

По време на съвещанието членовете на комисията направиха оценка на настоящите старания за оказване на помощ. Прегледаха постъпилите финансови средства и започнаха правене стратегически проект за разпределение на средствата постъпили по дарителската сметка.

На съвещанието участва и кметът на община Царево Марин Киров. Той направи предложение една част от средствата да бъдат заделени за животновъдите и земеделците. 

“Моята молба към вас е, когато разпределяте средствата от сметката, да следвате водещия принцип, че с изключение на огромните дарения от общини и сдружения, измежду донорите има и доста елементарни хора, чиято воля е да помогнем на хора като тях, на малък бизнес. Може добре е да се остави един свободен запас, който да се насочи на по-късен стадий към локални земеделци и животновъди, в случай че те не получат заслужено обезщетение от страната, към други потърпевши. На последващо съвещание поканете и представители на другите групи в Общинския съвет, с цел да са наясно с диалога, който водим тук през цялото време - съществена цел е правдивост в разпределянето на средствата ”, сподели Киров. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР