Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста

...
Събралите се край София земеделски производители обявиха край на протеста
Коментари Харесай

Земеделците си отиват, на изпроводяк изгониха Костадин Костадинов

Събралите се край София аграрни производители оповестиха завършек на митинга си.

Техни представители се насочиха към столицата за сключване на меморандум с държавното управление.
Земеделците се бяха събрали край Долни Богров
с желание да влязат с тежка техника в центъра на София в символ на митинг против отпадналата възбрана за импорт на украинско зърно.

Вчера след договаряния с сектора министър председателят Николай Денков разгласи, че
„ в близко време няма да позволим импорт на слънчоглед от Украйна “.
На срещата са били разисквани всички претенции на земеделските производители, като ще се водят и договаряния с Европейската комисия за обезщетенията, които страната ни може да получи.

Малко преди да разгласят края на митингите си, водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отиде, с цел да се срещне със земеделците. Те обаче го приканиха да си тръгне, с цел да не се политизира митингът им.

„ Никой не го е викал, пристигна самичък. Лично аз го изгоних, може би и друго щях да направя, само че снимахте “, разяснява един от протестиращите, представен от Българска национална телевизия.

В профила си във Фейсбук Костадинов сподели, че партията му е внесла предложение за решение на Народното събрание, с което се не разрешава вноса на земеделска продукция от Украйна. Нещо, което по-рано денем разгласи, че ще направи Корнелия Нинова.

Лидерът на „ Възраждане “ твърди, че представители на земеделците са го поканили на митинга си, с цел да беседват с него.

По думите им измежду техните ръководители има хора, които са подготвени да одобряват компромис с държавното управление, а голямото болшинство не го желае. Казах им едно просто нещо – в случай че някой ги предава, да спрат да му имат вяра, написа Костадинов.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР