Събрали сме си днес с тази изложба да изразим за

...
Събрали сме си днес с тази изложба да изразим за
Коментари Харесай

Нинова за Стефан Данаилов: Много ни липсва! Във всякакъв смисъл – и политически, и човешки

" Събрали сме си през днешния ден с тази галерия да изразим за следващ път уважението и обичта си към Ламбо във връзка 80-годишнината му. Неслучайно е наречена  " Ако си дал “, тъй като Стефан даде доста на България, на политиката, на културата, на хората, на нашата партия, на учениците си – на целия български народ ", сподели водачът на БСП Корнелия Нинова на откриването на фотоизложба, отдадена на Стефан Данаилов. Авторът е Иван Стоименов. Изложбата е със съдействието на  " Българска социалистическа партия за България “ във връзка 80-годишнината на починалия български артист и политик.

" Разбира се, за нас беше много специфичен. Беше стълб в партията. И остарели, и млади отивахме при него, винаги когато е мъчно, когато е комплицирано, когато имахме потребност от мъдър съвет, от решителни дейности или просто от човешка ласка. Много ни липсва! Във всевъзможен смисъл – и политически, и човешки ", показа Нинова на откриването на изложбата.

" Нека и през днешния ден по този мотив да го уважим, да се поклоним пред паметта му, пред труда му, пред любовта, която даде на България, на българския народ, на студентите си, на нас – неговите приятели, и остави светли завещания на генерации след нас. От нас зависи да ги предадем на по-младите, тъй като те бяха не елементарни партийни завещания, те бяха всемирен завещания в народен интерес на България, в запазване на духовността, на културата, на традициите на българската страна. Вечни и непреходни препоръки, думи и завещания ", споделя в своята тирада Нинова. 

" Нека почива в мир и в случай че отнякъде ни гледа, да знае, че го обичаме и постоянно ще го обичаме, ще го почитаме, ще се покланяме по всеки мотив на неговото огромна сърце ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР