Събрали сме се, за да почетем паметта на загиналите за

...
Събрали сме се, за да почетем паметта на загиналите за
Коментари Харесай

Социалистите в Бургас отбелязаха 78-ата годишнина от 9-ти септември

„ Събрали сме се, с цел да почетем паметта на починалите за своите прогресивни хрумвания и прогресивни цели. Хора, изпреварили времето си, за което ориста ги е наказала с най-лошото – със гибелта. Днес ние продължаваме да спорим! Вместо да се сплотяваме, ние спорим. Историята си прави странна смешка с нас – на 9-ти септември 44 година Отечественият фронт, Обединените сили на Българската работническа социалдемократическа партия, на Комунистическата партия, на земеделците, Политически кръг „ Звено “ и на доста други политически обединения, са се събрали дружно и са взели властта. Взели са я благодарение на армията и на партизаните – хора, които до преди този момент са се стреляли един различен. Те са ни дали един образец, който ние не можахме да усвоим. Ние не разбрахме, че би трябвало да бъдем единни, че би трябвало да забравим за обидите, да загърбим егото си, да протегнем ръка и да вървим напред поради България. Тази България, която 1300 години е тук. Не забравяйте, че би трябвало да дадем образец на поколенията и да извлечем поука от предишното. Нека вдигнем гордо глава, да надигнем чело и всички дружно да вървим напред. За да изведем страната към веднъж, който ще докара всички наши сънародници назад в България. Поклон пред паметта на починалите! Слава! Слава на България ”.

Това бяха думи във вълнуващото слово на претендентът за депутат от  „ Българска социалистическа партия за България “ Тодор Байчев по време на отбелязването на паметната дата 9 септември 1944 година Събитието се състоя пред Пантеона в Морската градина на Бургас.

За да почетат паметта на починалите антифашисти и да отпразнуват 78-ата годишнина от 9-ти септември, на събитието бяха претендентите за народни представители от листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Стойко Танков, Анелия Вичева, Паруш Парушев, общински съветници, деятели, симпатизанти на Българска социалистическа партия и голям брой жители, пристигнали да отдадат респект на героите, жертвали живота си правилни на своите светли идеали.

„ През 1944 година българският народ съумя да смъкна от плещите си робството на монархофашизма и да сътвори общество на общественото тъждество, грижата за индивида, общество без употреба, беднотия и принуждение “, напомни в свое изявление претендентът за депутат Стоян Стоянов. Той направи къс разбор на актуалните проблеми в обществото, приказва за неправилните политически тълкования, които се вършат по отношение на потвърдени исторически събития и обърна внимание на значими моменти от близкото ни историческо минало.

Водещ на мероприятието бе Живко Господинов – общински ръководителя на социалистите в морския град. Фолклорен отбор „ Китка “ се погрижи за музикалния привет, изпълнявайки български национални песни. Събитието приключи с полагане на венци и цветя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР