Събрали сме се на този чутовен връх да се преклоним

...
Събрали сме се на този чутовен връх да се преклоним
Коментари Харесай

Президентът Радев: Шипка е капитал от исторически достойнства


Събрали сме се на този всеизвестен връх да се преклоним пред героите на българската независимост и да почетем нашето общо минало. Под снега на св. Никола, Околчица, Орлово гнездо, лежат костите на героите, след 140 години мъчно някой ще каже кои са български и кои са съветски, само че с тези кости е съградено скелето на българската и съветската бойна популярност.
Това съобщи президентът Румен Радев в словото си на връх Шипка по случай 140 години от Освобождението на България, съобщи БГНЕС.
Шипка е капитал от исторически достолепия, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас – потомците и който ние не трябва да подменяме. През годините на августовските жеги и мартенските виелици вие бяхте тук, тъй като вие знаехте, че с вашето наличие с вашата респект, ние скрепяваме историческата истина, тъй като вие млади и остарели, сте опълченците на историческата истина, които не допуснахте тя да бъде поругана, съобщи Радев.
Благодаря на Негово Светейшество Неофит - патриарх на България и митрополит Софийски и на Негово Светейшество Кирил, патриарх на Москва и на цяла Русия за съслужението, за мъдрите думи, за признателността и благодарността и за християнския дух, който помни, който възвисява индивида. Християнският дух, в който саможертвата е път към свободата. Да живее България!, приключи словото си президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР