Събрали сме с 685 млн. повече данъци от началото на

...
Събрали сме с 685 млн. повече данъци от началото на
Коментари Харесай

Асен Василев: Събрали сме с 685 млн. лева повече данъци от началото на 2024 година

Събрали сме с 685 млн. повече налози от началото на 2024 година.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев по време на брифинг в Министерството на финансите, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Приходната част на бюджета върви извънредно добре. До момента, от началото годината към 19 февруари, сме събрали с 685 млн. лв. повече налози, мита и осигуровки, в сравнение с предходната година за същия интервал.

Събираемостта за налозите е с 13,9%, нарастването за осигуровките е 9,2%, 11,2% от Данък добавена стойност от импорт и данък: " Движим се по-добре към заложеното в приходната част ".

Попитан за какво Финансовото ведомство желае да сплоти Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", той изясни, че моментът е извънредно подобаващ, имайки поради влизането на България в Шенген: " Очакваме в границите на тази година да имаме решение за сухопътните граници. Това би означавало сериозна метаморфоза на Агенция " Митници ", защото границите с Гърция и с Румъния няма да има потребност от митнически пунктове на самите граници ".

По думите му метаморфоза на Агенция " Митници " по този начин или другояче се е подготвяла, а в този момент моментът бил комфортен за осъществяване на обединяването. Василев обаче чака процесът по сливането да е дълъг и муден.

Финансовият министър сподели, че ще обезпечи задоволително време за подготвянето, разискването и осъществяването на смяната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР