Събраха държавата и бизнеса на една маса Търговско-индустриалната камара в

...
Събраха държавата и бизнеса на една маса Търговско-индустриалната камара в
Коментари Харесай

Търговско-индустриалната камара в Бургас проведе важен форум за европолитиките в околната среда

Събраха страната и бизнеса на една маса

Търговско-индустриалната камара в организира среща на тематика „ Политики и проблеми на използването на европейското законодателство по околна среда в стопанския бранш “ в заседателната зала на Областна администрация през днешния ден.

Форумът събра на една маса представители на страната и бизнеса. Залата се оказа тясна за всички искащи.

Присъстваха зам.-министърът на Министерство на околната среда и водите Николай Сиджимов, регионалният шеф Пламен Янев, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас Павел Маринов зам.-председателят на УС на БСК Мария Минчева, членът на УС на БСК Явор Жеков, ръководителят на ТИК в Бургас Жорж Дерелиев, зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева и други. Представени бяха директивите, залегнали в новото законодателство, обвързвано с нездравословните излъчвания.

„ Изключително значимо е за всички компании в страната да имат тази информация. Благодаря на Министерство на околната среда и водите, че изпрати специалисти и събрахме бизнеса и страната на едно място “, сподели Пламен Янев.

Зам.-министърът на Министерство на околната среда и водите Николай Сиджимов уточни, че Европейски Съюз е водач в политиките по запазването на околната среда. „ Трансформацията изисква политическа воля и доста ясна обосновка, че изгодите ще са големи “, акцентира той.

„ С огромна наслада откликнахме на самодейността на ТИК Бургас, която е една дейна районна камара на бизнеса. Радваме се, че се провежда тази самодейност в региона на околната среда. Българската стопанска камара подкрепя 25 години промишлеността, с цел да понижава въздействието си върху околната среда. Виждате, че през последните 4 години това е и съществена стратегическа цел на Европейски Съюз. Ние интензивно работим с Министерство на околната среда и водите и им благодарим, че имат мощен екип и са разполагаем да отговорят на въпроси и да посочат какви са новостите, които чакат в региона на отпадъците и излъчванията “, сподели от своя страна Мария Митева, зам.-председател на БСК.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР