„Съботно дигитално училище” се открива днес в Кипър. Чрез използване

...
„Съботно дигитално училище” се открива днес в Кипър. Чрез използване
Коментари Харесай

В Кипър залагат на Съботно дигитално училище

„ Съботно цифрово училище” се открива през днешния ден в Кипър. Чрез потребление на цифровите технологии то ще предложи на учениците от началните и междинните учебни заведения стратегия за образование, която развива познания и умения отвън рамките на нормалните учебни уроци.

Новото цифрово учебно заведение се основава на основаната по време на отдалеченото образование мрежа, към която са се включили над 100 000 възпитаници и учители, уточни просветителният министър Продромос Продрому.

Програмата му предлага потребна информация по основни обществени тематики от специфичен интерес. Сред тях са коронавирус пандемията, учебен тормоз, интернет сигурност, правна просветеност, въпроси на околната среда, ползване и кръгова стопанска система.

Предстои да бъдат добавени и други раздели, като отбрана от зависимости, права на хората с увреждания, финансова просветеност, професионално насочване.

Предвижда се да бъдат създадени и специфични презентации за родителите.

Онлайн занятията се водят от академични преподаватели, професори, специалисти от професионални и публични организации, като Общокипърската адвокатска гилдия и кипърския държавен телеком.

Според просветителното министерство употребяваните цифрови технологии и друг вид връзка ще провокират интереса на децата и младежите.

Дигиталното учебно заведение е отворено в събота от 11.00 до 13.00 ч., до края на март следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР