Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед обаче над ...

Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед обаче над

Жеги до 35°С и риск от бури и градушки

Съботният ден ще стартира със слънчево време. Следобед обаче над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността и от едра междинна и едра по мярка градушка. Ще духа слаб североизточен вятър. 

Максималните температури ще се покачат до 31-33°С, по-високи в Дунавската низина и  Южна България – до 34-35°С. 

 

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота. (Забележка: Опасните феномени ще са късно след обяд и през нощта против неделя. Картата демонстрира регионите, където те са най-вероятни).

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Оранжев код: Валежите на доста места ще са обилни. Над посочените региони те ще са най-вече в следобедните часове и ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Бурите могат да носят дребна и междинна по мярка градушка. На обособени региони в страната и на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите следобедни превалявания! Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максимална температура на височина 1200-1300 метра ще надминат  25°, на 2000 метра - към 19°.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а денем ще е най-вече слънчево и топло. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурата на морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня ще е най-вече слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач са вероятни превалявания, съпроводени от гръмотевици. 

Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен транспорт на по-топла въздушна маса. Следобед, основно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни превалявания чакаме над Карпатите.

Източник: MeteoBalkans.com

Източник: novinite.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg