Съботният ден е облачен, но без валежи. В следобедните часове

...
Съботният ден е облачен, но без валежи. В следобедните часове
Коментари Харесай

Студ, кога да очакваме валежи от сняг

Съботният ден е заоблачен, само че без превалявания. В следобедните часове северният вятър ще се усили, а по здрач в Северните региони на България ще стартират превалявания от влажен сняг, който вечерта против неделя ще обхване цялата страна, съобщи NOVA.

Максималните температури през днешния ден са сред 3 и 8 градуса.

Над планините е облачно и мъгливо, тук-там прехвърча слаб сняг.

ВИЖТЕ КРАСОТАТА НА ЗИМАТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

В неделния ден в по-голямата част от страната ще превалява слаб сняг, по-съществени количества се чакат единствено в Западна България.

С увеличаване на североизточния вятър в страната ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се намалят.

Максималните температури през последния ден от седмицата ще са от -2 до +4 градуса.

През първата половина от новата седмица ще бъде прохладно и много студено.

Валежите от сняг ще продължат в понеделник.

В Северна България ще се натрупа снежна завивка. Във вторник за малко преваляванията ще спрат, само че по здрач ще стартират още веднъж.

В североизточните региони ще има виелици и навявания.

Студът е обхванал цяла Европа. Силни ветрове и изобилен сняг затвориха пътища в Хърватия. Властта включи в борбата със стихиите и армията.

Зимни стихии и в Румъния. В Централна и Северна Италия температурите също внезапно са се намалили. Най-тежко се чака да бъде в Русия.

От Министерството на външните работи предизвестяват българските жители да не пътуват до страни от Балканите през идните дни поради настъпващия студен интервал.

Минусови температури, мощни ветрове и значителни снеговалежи се чакат в Хърватия, Словения, Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

В случай на неотложни пътувания, Министерство на външните работи поучава българите да се осведомят в детайли за настоящата метеорологична и пътна конюнктура за дестинацията на пътешестване, да следват прецизно инструкциите на локалните вла‎сти, да се преценяват с пътните знаци.

Задължително е колите им да бъдат изцяло готови за напредване в зимни условия - вериги за гумите и цялостен контейнер. Хората пък би трябвало да носят уместно топло облекло и мобилни апарати със заредени акумулатори.

В случай на спешна обстановка, Министерство на външните работи поучава жителите да уведомят околните си за своето положение и местонахождение, да кажат посочат тъкмо се намират в обществените мрежи и да подадат сигнал до дирекция "Ситуационен център " на министерството, която приема денонощни сигнали за бедстващи хора на телефон: 00359 2 948 2404 или на имейл: [email protected].

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР