Съботната демонстрация беше разрешена от шведските власти, но не и

...
Съботната демонстрация беше разрешена от шведските власти, но не и
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция да не очаква подкрепа за кандидатурата си в НАТО

Съботната проява беше позволена от шведските управляващи, само че не и съпътстващите дейности, показва Военновъздушни сили. Ердоган назова митинга „ осквернение, което не би трябвало да се крие зад свободата на словото ”, а шведските политици го дефинираха като провокация.

„ Нашата страна ще съблюдава съглашението сред Швеция, Финландия и Турция по отношение на нашето участие в НАТО. У нас имаме независимост на изложение, само че случилото се не значи, че шведското държавно управление или аз, поддържаме изразените отзиви “, сподели шведският външен министър Тобиас Билстрьом. Според шведския министър председател Улф Кристершон, кюрдските протестиращи се пробват да саботират кандидатурата на Швеция за НАТО.

Заедно с Финландия, двете страни аплайват за присъединение към Северноатлантическия алианс, откакто Русия нахлу в Украйна, само че би трябвало да получат утвърждение и от Турция, която е член на НАТО. По мотив случая, генералният секретар Йенс Столтенберг сподели, че свободата на изложение е " полезност " в страните от НАТО и че въпросните дейности, въпреки и несъответствуващи, не са " автоматизирано противозаконни ".

В...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР