Събота вечер, мехурчета по стените на чаша с освежаващ коктейл,

...
Събота вечер, мехурчета по стените на чаша с освежаващ коктейл,
Коментари Харесай

5-те най-добри коктейли с просеко

Събота вечер, мехурчета по стените на чаша с ободрителен коктейл, морски талази и пясък сред пръстите на краката... Излизаме от това сладко замайване, само че единствено с цел да обърнем внимание, че 13 август е разгласен за ден на просекото.

А просекото - изключително през лятото, е на респект и поради лекия си извисяващ вкус, и поради ниското наличие на алкохол.

Пенливото вино е родом от прохладния алпийски район Венето в североизточна Италия. Сумелиерите го разказват като леко и живо, със изсъхнал край и пресен плодов усет, гъделичкащ средата на небцето, написа Riondo.
 Снимка 583819
Още по римско време в подножието на планината Риондо фермерите и жителите на града по това време на годината честват събирането на реколтата. А в основата на веселбата стои чудна напитка, която те назовават " вино за добре пристигнали ".

Хора от целия район Венето идват особено за деня, който омайва посетителите с куклени представления, невероятни храни и, несъмнено, паста. Скоро това известно вино стартира да се сервира на масите на италианския хайлайф. Виното, което през днешния ден назоваваме просеко.

Днес то се създава от същото грозде глера, отглеждано още преди епохи. Това, което стартира в дребното градче Просеко, в този момент е мотив за горделивост на на всички места.

Може и да не сме в Италия, само че както пишат във Vino Vest, нищо не ни пречи да опитаме пет от най-хубавите коктейли с просеко.

Aperol Spritz

Това, несъмнено, е лятната класика. Отличен избор е и за парещ ден, и за топла вечер.
 Снимка 583824
 

Какво ни би трябвало
90 мл Аперол 90 мл изсъхнало просеко 30 мл газирана вода комат портокал 
Какво ги вършим
Взимаме чаша за вино и напълваме една трета от нея с лед. Наливаме Aperol, Prosecco и газираната вода. Гарнираме от горната страна с резенче портокал.
St Germain

Това, което в този коктейл издига просекото още едно равнище по-нагоре, е ликьорът от цветчетата на бъз. Той прелестно добавя пенливото вино.

Какво ни би трябвало
90 мл просеко 45 мл изсъхнал джин 30 мл ликьор St Germain от цвят на бъз 22.5 мл прясно изцеден лимонен сок лимонен туист  Снимка 583823
 

Какво ги вършим

Смесваме джина, ликьора и лимоновия сок в шейкър за коктейли. Слагаме и купчета лед. Разклащаме добре.
Прецеждаме сместа във флейта за шампанско и от горната страна наливаме просекото. Добавяме лимонен туист като гарнитура.
Grapefruit Prosecco

Този коктейл е съвършен като морски залез. Чудесна освежаваща напитка и за неделен брънч.

Какво ни би трябвало
120 мл просеко 45 мл водка от грейпфрут 45 мл прясно изцеден сок от грейпфрут филиз розмарин
Какво ги вършим
Вземаме висока охладена чаша за коктейл и наливаме водката и сока от грейпфрут. Добавяме просеко. Най-отгоре слагаме стръка розмарин.
Watermelon Mint Spritz

Вкусен и ободрителен коктейл, с помощта на пресните плодове и билки в него.

Какво ни би трябвало
1 бутилка просеко (може да използваме и шампанско) 1 чаша водка 1 литър сода от лимон и лайм, охладена 2 чаши напитка от любеница Tropicana 2 супени лъжици пресни листа от мента 1 лимон
Какво ги вършим
В огромна купа за пунш или кана изсипваме водката, просекото, содата от лимон и лайм. Добавяме и напитката от любеница. Поставяме резенчета лимон и пресни листа от мента за край. Оставяме го в хладилника докато се охлади. Наливаме с чаши с лед - за спомагателна прохлада.
Pink Fizz

Това е един от най-лесните и красиви коктейли с просеко и джин.
 Снимка 583820
 

Какво ни би трябвало
200 мл просеко 45 мл розов джин 45 мл лимонада
Какво ги вършим
В коктейлна чаша смесваме джина и лимонадата. Допълваме чашата с просеко
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР