Събота е време за излежаване и почивка. В събота можем

...
Събота е време за излежаване и почивка. В събота можем
Коментари Харесай

Вълшебни мъфини с бял шоколад и малини

Събота е време за излежаване и отмора. В събота можем да си позволим да се поглезим с дълго кафе и вълшебна закуска. А какво по-вълшебно от мъфини.

Майките ни и бабите ни не са приготвяли такова нещо. И тъпо, тъй като това са дребни самостоятелни кексчета, които могат да се подготвят с разнообразни усети и пълнежи.

Думата muffin се появява в Британия към 11-ти век и произлиза от френското moufflet, което значи мек. Английските мъфини са дребни кръгли хлебчета от тесто с квас, които се сервират нормално на закуска. Комбинират се с типичната британска закуска – бекон, пържени яйца и наденички.

Рецептата, която представяме е на Йоана от " Кухнята на Йоана ". Те могат да бъдат сладки или солени, с заряд от плодове или зеленчуци

Представяме ви още една завладяваща рецепта на дребни кескчета, която може да добавите към събраните от вас досега. Любопитно е съчетанието от бял шоколад и малини. Шоколадът е разтопен в самото тесто и когато си отхапваш от дребното кексче усещаш компактен и кондензиран усет на бял шоколад. Малинката сложена в центъра на всяко кексче добавя усета и е като „ черешката на тортата “.

Продукти:

150 г бял шоколад
200 г масло
3 яйца
150 г захар
200 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
ванилова есенция
150 г пресни малини

Начин на подготвяне:

Фурната се загрява на 180°C.

Шоколадът се начупва на части и дружно с маслото се поставя на водна баня да се разтопи. Маха се от огъня и се охлажда.

Яйцата се разрушават със захарта и ванилията. Към тях се прибавят разтопения шоколад с маслото. Добавя се пресятото брашно с бакпулвера. Разбърква се добре.

Форми за мъфини се намазват с масло. Сместа се разпределя във формите, като се запълват 2/3 от тях. В центъра на всяко кексче се слага по една малинка. Ако формите са по-големи се поставят няколко. Направих и двата разновидността на мъфините. Едните бяха дребни с по-една малинка (на снимката), другите изсипах във форми за крем карамел и ги покрих от горната страна с повече плодове.

Пекат се към 25 минути. Оставят се да изстинат, преди да се извадят от формите,

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР