Събота – 13 ноември е преди парламентарните и президентските избори

...
Събота – 13 ноември е преди парламентарните и президентските избори
Коментари Харесай

13 ноември - ден за размисъл преди вота в неделя

Събота – 13 ноември е преди парламентарните и президентските избори в неделя.

В деня за размисъл не се позволява предизборна пропаганда. Съгласно Изборния кодекс не е позволено да се разгласяват данни от социологически изследвания, от допитвания до публичното мнение, както и от екзит пол за резултатите и настройките на гласоподавателите за поддръжка на избрана партия или коалиция до приключването на изборния ден. Забраната се отнася и до профилите в обществените мрежи като Facebook, Туитър, Вайбър, Ютюб и други доставчиците на медийни услуги.

За повторно в историята изборите у нас ще се проведат напълно на машини, според последните промени в, осъществени в късия живот на 45-ото Народно заседание. А за първи път парламентарните и президентски избори ще се проведат 2 в 1 на 14 ноември.

Всички секции са оборудвани с машини за гласоподаване. Машините, които ще се употребяват на изборите са общо 11 936 отвън страната и в страната. В страната машините благосъстоятелност на ЦИК са 12 837. 543 са секциите, в които ще се гласоподава с хартия.

За присъединяване в парламентарните избори са регистрирани 20 партии и 7 обединения. Общо 24 са партиите, обединенията и инициативните комитети, записани в обществения указател за изборите за президент и вицепрезидент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР