Съборът на Украинската православна църква, който се проведе в Киев

...
Съборът на Украинската православна църква, който се проведе в Киев
Коментари Харесай

Украинската православна църква обяви пълната си независимост

Съборът на Украинската православна черква, който се организира в Киев в петък, изрази противоречие с позицията на патриарх Кирил по отношение на войната в Украйна и одобри промени в устава на Украинската православна черква, които значат нейната цялостна самостоятелност, заяви " Интерфакс ".

Съборът одобри съответните допълнения и промени в устава, " свидетелстващи за цялостната самостоятелност и автономност " на църквата, се споделя в резолюцията на събора на Украинската православна черква, оповестена на неговия уеб страница.

Съборът също по този начин изиска от съветските управляващи да продължат преговорния развой.
 Патриарх Кирил в изискванията на
Патриарх Кирил в изискванията на " съвсем военни дейности ": Русия в никакъв случай не е водила нападателна война

И дава за образец българите и сърбите

По време на военното състояние, когато връзката сред епархиите и управителния църковен център е затруднена или липсва, Съборът даде на епархийските епископи правото да вземат независимо решения по разнообразни въпроси от епархийския живот, които са от компетентността на Синода или на ръководителя на Украинската православна черква, като след това, когато тази опция бъде възобновена, осведомят клира.

Наред с други неща, Съборът сложи задачата да не се оставят без духовна грижа 6 милиона жители на Украйна, които са напуснали страната през последните три месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР