Съборът на Бузлуджа не може да се проведе в условията

...
Съборът на Бузлуджа не може да се проведе в условията
Коментари Харесай

COVID-19 отмени събора на БСП на Бузлуджа

Съборът на Бузлуджа не може да се организира в изискванията на пандемия. Това разгласи регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова по време на съвещание на Областния спешен щаб. Така тя е отговори на питане на заместник-кмета на Община Казанлък по обществените действия Ахмед Мехмед, който сложи въпроса дали ще бъде допустимо провеждането на обичайния събор на Българска социалистическа партия на Бузлуджа, на който Община Казанлък се явява хазаин, поради въведените нови здравни ограничения, измежду които възбрана за събиране на повече от 30 души на едно место, даже и навън.

Гергана Микова напомни, че срокът на издадената заповед на здравния министър е до 15 юли, т.г., само че съгласно обстановката той може да бъде продължен.

Няма потребност на мнение на щаба, поради напътствията на Министерството на здравеопазването, бе безапелационна Гергана Микова.

От извършения диалог с Националния действен щаб през днешния ден регионалният шеф уточни, че няма мотив срокът на по-строгите ограничения да не бъде продължен, поради възходящия брой случаи на инфектирани. Това е обществено виновна позиция, акцентира регионалният шеф на Стара Загора, представен от Българска телеграфна агенция.

Връщат част от ограниченията поради COVID-19!

В област Стара Загора не се постановат спомагателни ограничения, отвън посочените от здравния министър, които влизат в действие от среднощ, бе безапелационна регионалният шеф Гергана Микова, само че прикани за усилване на контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения от страна на другите институции по места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР