Събитията в света са толкова опасни, като се започне с

...
Събитията в света са толкова опасни, като се започне с
Коментари Харесай

Борисов разкри ходовете на ГЕРБ и обяви: Трябва да проявим разум, съгласие и търпимост

Събитията в света са толкоз рискови, като се стартира с ученията в Тайван и се стигне до войната в Украйна, че България не може да остава повече без държавно управление. Макар, че ние покачихме резултата си, желаеме да образуваме държавно управление, нищо солидно не може да се излъчи. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„ Коалицията може да си приказва за повишение на пенсии, приходи, само че има несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни, в случай че няма постоянно държавно управление. Ние не сме безотговорна партия, тъй като през всички 20 години сме показали отговорност на всички равнища - по тази причина народът ни е дал своя вот доверие. Това са резултатите. След като и МВФ и Българска народна банка и прогнозите за растежа спадат към нулата, моето пояснение е с политическата неустановеност. Защото веригите на доставките се трансформират, в България, намаляването на нашите оценки се дължат на политическа неустановеност. Всички заклинания, че, в случай че не може да се направи държавно управление, да е без този, да е без оня, в допълнение изправят страната пред непоправими последици. Ако няма постоянно държавно управление, не може да има и бюджет “, акцентира той.
" Първо на Народното събрание ще бъдат предоставени данъчни закони, с които да се понижи дефицитът. Ние казахме, че сходно нещо не можем да подкрепим, тъй като на бизнеса сме дали обещание най-ниските налози в Европейски Съюз и това сме го спазвали. Станишев вкара плоския налог и ние 12 години го поддържаме ", отсече някогашният министър председател.

„ Без държавно управление бюджет не може да се одобри. Предполагам каква ще е тактиката – да ни бъде импортиран бюджет, който ще е на 6-7% недостиг. Без да се внесат данъчните закони дефицитът няма по какъв начин да падне под 3%. Може да не се одобри бюджет преди локалните изборите. Само ние призоваваме за данъчна дисциплинираност, всички останали дават обещание развързване на кесията. Сега си разрешават да дават добавки към пенсиите, а това е жив популизъм. Как ние караме младите да се записва, да си заплаща налозите, да си внася пенсионните вноски, с цел да има в Национален осигурителен институт пари за пенсии, като е изкривена цялата система на ръководство на страната. Дори не желаеме да приказваме за тези неща, тъй като всеки се готви да върви отново на избори, уточни водачът на ГЕРБ.

„ Казвам всичко това, с цел да схванат водачите какъв брой е значимо да има държавно управление, с цел да се направи бюджет. Около юни страната ще спре да заплаща, тъй като няма бюджет. При нас не може да е като в Съединени американски щати и с цел да не се стигне до подобен сюжет, би трябвало да проявим разсъдък, единодушие и толерантност. Колкото и да ни нападат нашите другари, единственото устойчиво, дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като всъщност имаме идентични визии в 99% от стратегиите си. Войната сред нашите партии беше яростна “, акцентира някогашният министър председател.

„ Има Такъв Народ споделят, че ще играят ролята на държавен и партиен надзор, Движение за права и свободи са подготвени постоянно да ръководят и оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а някой различен да работи. Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от партиите, в противоположен случай отиваме на избори без бюджет ", съобщи той.

„ Без нас държавно управление не може да има, отнасяме се с разсъдък, единственото, което желаеме, е почитание поради армията от хора, които стоят зад нас и са дали своят вот за нас. Имаме правото да желаеме диалогично страната да се ръководи добре. Това е нашата тактика “, посочи Бойко Борисов.

„ Тези, които обичаме републиката и парламентаризма, би трябвало да проявим разсъдък. Времето е неуместно за започване на работата на Народното събрание. На разпети петък няма да вървим на работа. Много апелирам да няма провокации на следващия ден “, прикани водачът на ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР