Събитията през последните седмици и дни показват, че вървим към

...
Събитията през последните седмици и дни показват, че вървим към
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Здравеопазването отдавна куца

Събитията през последните седмици и дни демонстрират, че вървим към избори. Представителите в Народно събрание докараха нещата до нови избори. По-добре беше да няма избори. Това сподели някогашният здравен министър проф. Радослав Гайдарски в студиото на " Денят ".
Болниците не престават да си работят, само че по думите му опазването на здравето от дълго време куца, освен през последните 9 месеца.

" Главно организацията на опазването на здравето. След 90-та година се случи по този начин, че доста рядко министрите, които бяха гласувани в Народно събрание, се задържаха повече от няколко месеца. Представяте ли си един човек, който би трябвало да управлява цялото опазване на здравето в страната, да разбере проблемите и да може да направи по този начин, че да усъвършенства качеството на обслужването на популацията. Абсурдно е. Особено когато тези министри са адвокати ", настоя някогашният здравен министър и попита по какъв начин е допустимо да се издигат хора.

Политиката не надвива единствено в опазването на здравето, съобщи пред Bulgaria ON AIR проф. Гайдарски.

" Политиката надвива във всички сфери, и в енергетиката. Българският народ би трябвало добре да разбере кои са тези хора. Трябва да се покаже нещо пред братята американци, че ние държим да не са съветски реакторите, само че това, че ще ги обслужат по-добре, няма значение. Затова се приказва, че ще ги продадем на украинците за 600 млн. ", даде образец гостът.

Според него нямаме ли енергетика, и опазването на здравето ще загине: " Проф. Хинков доста време устоя. Трябваше от дълго време да напусне поста, тъй като те се подиграха с него. Не му разрешиха да уволнения. На някои от лечебните заведения се дават огромни суми. Говорим и за обир, кражба на държавни средства ".

Бившият здравен министър разяснява и цената на медикаментите и разликата на частните и държавните лечебни заведения. Той уточни, че формулата, съгласно която да се вземе междинна цена сред най-ниската и най-високата, е несправедлива.

" Това е идиотщина. Медикаментът коства 60 лева В една от лечебните заведения коства 1600 лева И с цел да бъде и агнето цяло, и вълкът утолен, ние ще вземем междинното. Няма да коства 60 лева, само че ние вземаме междинното, къде са 60 лева и къде 600 лева ", заключи още проф. Гайдарски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР