Събитието се състоя без присъствието на премиера Бойко Борисов, след

...
Събитието се състоя без присъствието на премиера Бойко Борисов, след
Коментари Харесай

ГЕРБ пак плашат: Правителство без първия свършва зле и води до криза

Събитието се състоя без наличието на премиера Бойко Борисов, откакто преди дни той самичък се отхвърли от мястото ви в новия парламент, в кичозно облепената с голям брой плакати на претендентите за депутати зала за конференции на ГЕРБ.

Припомняме, че през вчерашния ден Борисов разгласи партията си за първенец на изборите. Докато ревизираше ремонта на Околовръстния път на Пловдив той разяснява, че хората харесвали направеното, щом на изборите са дали своят вот най-вече за ГЕРБ.

„ Няма до момента друга партия да е излизала от цялостен мандат и отново да е спечелила избори. Просто омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най ще са щастливи в случай че не се явим на избори. Тогава към този момент ще са най-щастливи. Но ще го създадем както би трябвало “, съобщи Бойко Борисов.

„ Този брифинг в началото трябваше да се води от господин Борисов, само че серия от диалози с наши интернационалните сътрудници “, с тези думи стартира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. От устата му се чу заплашителното:

„ Обичайно опитите да бъде заобиколен първият и да бъде съединена структура от всички останали, приключват зле Властта тежи доста и в случай че имаш нежни плещи, може да ти счупи гръбнака. “

Заобикалянето на ГЕРБ при сформиране на държавно управление могло да докара страната до рецесия.

Сега интернационалните ни сътрудници се интересували дали България ще има устойчиво държавно управление, или ще имаме някаква неразбираема амалгама от идеологически несъвместими политически партии, които не е доста ясно какво ще вършат, стана ясно още на брифинга. Ама нали по-голям е гласът на българския народът, драги, за какво се интересувате повече от това, което мислят другите? И още веднъж се стартира с господин Манфред Вебер и други такива имена. Все такива, които въобще не топлят българина.

По думите на Дончев в този момент сме били в режим на лингвистични политически нововъведения.

„ От всичко, което чух последната седмица, разбрах, че всички са спечелили изборите – шестият, петият, третият. Единият бил честен победител, другият – излиза напред с историческата заслуга, че бил демонтирал, измел няколко. Коментират се края на столетия, началото на други. Аз знам, че спечелилият е този, който е първи. И без да лишавам правото на всички останали да бъдат спечелили – спечелилият е един. Най-важното е, че това е победа все пак. Въпреки горещото политическо лято на предходната година, макар естественият резултат на амортизиране от престоя във властта, макар пандемията, макар социално-икономическата рецесия, макар опитите да бъде омаскарен изборният развой, макар пропагандата в изборния ден. Въпреки тоталната консолидация на няколко политически сили, които не разбрах защо се борят при присъединяване си в тези избори, а споделяха единствено и само задачата „ да изметат, да махнат някого “. За мен свърши времето на огромните приказки, на надвикването. Дойде времето да се вземат решения. Не ме карайте да бъда наставник или да влизам в ролята на преподавател, с цел да обясня на другите какво би трябвало да вършат “, примоли се Дончев.

Стана ясно, че все пак, ГЕРБ въпреки всичко ще опитат да сформират държавно управление, имали задоволително специалисти, а съставът на кабинета ще бъсе оповестен скоро.

„ Колкото до решенията, които ние би трябвало да вземаме, с цялата отговорност, ние сме ги взели. Ще следваме процедурата, както е написана по Конституция. Като първа политическа мощ ние сме длъжни в името на доверието на тези 840 000 български жители да предложим държавно управление, макар дребните шансове то да бъде подкрепено. Ще предложим държавно управление не като политически знак, а такова, което от ден първи би могло да работи, да взема решение проблемите, и да гони амбициозни цели, които сме си сложили “, съобщи вицепремиерът и добави сбито: „ Промени ще има. В предлагането за кабинет ще има и смяна и последователност “.

Според него българските жители дали доста комплицирана задача на политиците.

„ Притеснява ме, че сведохме политиката до песни, танци, надвикване. От моят опит политиката би трябвало да бъде тежки решения “, повтори той мантрата на ръководещите и не пропусна, несъмнено, дежурните благодарности:

„ Днес желая да стартира с признателност към всички български жители, които, макар опитите да бъдат отвратени от изборния развой, отидоха да гласоподават. Въпреки всички мнения, българската народна власт е жива. За нас това е дълг и отговорност. Искам да благодаря на всички изборни администрации. Въпреки компликациите и опитите да бъдете уверени авансово, че изборите ще бъдат провалени, те протекоха обикновено. “

„ ГЕРБ печели 14-ти избор от учредяването си като партия и 5-ти следващи парламентарни избори “, отсече на собствен ред Цветомир Паунов и заизрежда успехите на ГЕРБ по региони.

На брифинга беше и здравният министър Костадин Ангелов, този път очевидно пробвайки се да време в ролята си на същински политик.

„ Цялата акция мълчах. Слушах всички тези неистини, обещания и рецензии, свързани с подготовката на изборния ден. В последна сметка организирахме едни избори по време на пандемия с съвършена организация “, направи оценка той.

Здравният министър посочи като принос на ръководството по какъв начин „ с помощта на контактите и авторитетата “ на Бойко Борисов сме получили още ваксини. Припомняме обаче, че преди този момент стана ясно, че в началото не сме поръчали полагащото ни се по квота количество.

„ Справихме се и с втората вълна, и с първата “, изброи още Ангелов, откакто сподели, че процентите с третата вълна спадали. Според него, непосредственото бъдеще е България да се оправи с пандемията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР