Събитието се проведе пред Народния театър Иван Вазов“Коалиция Продължаваме Промяната

...
Събитието се проведе пред Народния театър Иван Вазов“Коалиция Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

„ПП-ДБ“ се коалираха с граждански движения в обединение „Има как“

" Събитието се организира пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “

Коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, шест организации и цивилен придвижвания и стотици демократични мислещи жители през днешния ден сложиха начало на обединяване, което споделя, че „ Има по какъв начин “ България да поеме по пътя на построяването на обективна, европейска и съвременна страна, осведоми Българска телеграфна агенция.

Събитието, което се организира пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “, откри съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков:

Днес означаваме 150 години от обесването на Васил Левски. Един в действителност свят българин. Ще стартира с негови думи: „ Най-после да бъдем равни с другите европейски нации зависи от нашите лични задружни сили. “ Преди 150 години Васил Левски е посочил пътя. Той не е чакал избавител, не е бил в ролята на жертва. Казал е, че единствено ние задружни можем да променим България. И през днешния ден сме пред сходна посока. Зависи от самите нас по какъв начин ще си подадем ръце, по какъв начин ще се обединим и ще кажем, че България може да бъде обективна и просперираща европейска страна. Това е нашата обща задача - да не се разделяме на политици и жители. Всички, които желаеме да стоим от тази страна, в която знаем, че България може да бъде по-различна през днешния ден, би трябвало да сложим главните на тази смяна. “, съобщи Кирил Петков.

Надежда Йорданова от „ Да, България “ уточни какъв брой е значимо да си отвоюваме страната, с цел да сме същински свободни и проспериращи:

" Левски ни заръча сами да се борим за свободата си. Защото който ни освободи, той ще ни пороби. Днес плащаме налог „ раболепно самопризнание “ на освободители, които са новите ни поробители. Левски ни заръча да живеем в обективна страна, в която всички са равни пред закона – и българи, и турци, и небогати, и богати. Днес ние още не сме построили страна, в която всички са равни пред закона. Без правова страна демокрацията е хилава. Дори самоубийствена, тъй като е елементарно манипулируема от кремълската агитация и нейните многочислени проксита у нас. Трябва да си отвоюваме страната, с цел да сме същински свободни и проспериращи. Вие сте водачите, които могат да поведат останалите, с цел да победим за България. "

Ген. Атанас Атанасов, ръководител на ДСБ, съобщи, че обединяването е, с цел да победим, с цел да превърнем България в равносилен член на Европейски Съюз и НАТО:

“Обединихме се, с цел да победим. Ние ще създадем всичко належащо, с цел да бъде България пълновръстен и равносилен член на Европейски Съюз и НАТО, във вътрешната политика, всички да са равни пред закона, да освободим бизнеса от рекета. Парите на страната през днешния ден са в дребна част от хора, окрадени, а останалите живеят с най-ниските приходи в Европа. Важно е да върнем смисъла на девиза, подложен на постройката на Народното събрание - " Съединението прави силата ", по тази причина се обединихме реформаторските сили. И дружно ще вървим към победа. ”

Съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Владислав Панев подчертава, че има по какъв начин да си сполучлив в България, тъй като си просветен и деятелен:

“Има по какъв начин България най-сетне да тръгне напред. Да бъде страна, в която успяваш, тъй като си интелигентен, просветен, деятелен. Това е основата на просперитета, на построяването на конкурентна стопанска система, в която не е нужно да унищожаваш естествените благосъстояния. Има по какъв начин да реализираме такова обучение, което да разрешава на всички деца да гонят и реализират фантазиите си. Независимо в какви фамилии са родени. Дали на жълтите павета, или в гетото. Гаранцията, че общественият асансьор работи, е гаранция за динамичност на обществото ни. ”

Съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Добромира Костова уточни значимостта дамите да бъдат по-видими и чути:

" Жените би трябвало да са по-видими, по-присъстващи, по-чути. Повече дами в политиката, повече дами на всички места, където се взимат решенията. Има по какъв начин да развиваме повече женско водачество. Жените би трябвало да бъдат предпазени по-добре. Не единствено дамите, всички уязвими групи в обществото ни, които са под опасност, които са разнообразни, които търсят и би трябвало да намерят своето равно и почтено място в обществото ни. Смятам за своя идея развиването на районите. Силна страна значи мощни райони. Богата страна значи богати райони. Чиста природа значи внимание към всяко кътче в страната ни. Има по какъв начин да обърнем доста повече внимание на районите, да опазим и възстановим горите, да спрем заличаването и презастрояването на Черноморието. Има по какъв начин да съхраним и увеличим предпазените територии. "

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев разяснява:

„ Много от вас, допускам, са чували думите, че от нас нищо не зависи. Обаче от нас зависи всичко. От нас зависи по какъв начин ще си подредим страната, какви хора ще ни ръководят, какви решения ще се вземат. Не зависи от политиците, зависи от жителите. Политиците в целия свят вършат едно нещо - това, което жителите им кажат. Няма идеални политици, няма спасители. Ако някой ви каже, че няма по какъв начин да се случи нещо, кажете му, че има по какъв начин. Ако всички хора пречим да се краде, да се презастрояват парковете, ще вземем освен 120, ще вземем 200 гласа. “

Първите цивилен придвижвания, които насочиха зов за обединяване, тъй че България да стане обективна, богата и европейска страна, са „ Правосъдие за всеки “, фондация „ Заслушай се “, „ Спаси София “, „ Три дами “, „ Екипът на София “, Център за съзидателно правораздаване, гр. Разград, „ Боец “.

Заедно можем да изградим общото ни европейско бъдеще. Да покажем общата си воля да се преборим за справедливостта, свободата и просперитета на България. България, в която сме горди с предишното, щастливи в сегашното и спокойни за бъдещето.

Цялото събитие можете да видите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР