Събитието под тази форма се провежда за първи път. Насочено

...
Събитието под тази форма се провежда за първи път. Насочено
Коментари Харесай

Sofia Game Night: Новият хибриден формат Game Dev Day е празник за създателите на игри

„ Събитието под тази форма се организира за първи път. Насочено е към всички, които се интересуват от игри. Не е наложително да вършат игри. Важното е да се интересувате от тях. “

Това споделиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ Хелиана Велинова – уредник на и програмистът и създател на гейминг студио Димитър Цапрев.

„ Има игри на всички места, те стават все по-достъпни. Дори се спонсорират от част от европейските институции. Имаме български първенци по Dota, които завоюваха милиони през последните години. Електронните спортове стават една голяма промишленост “, уточни Хелиана.

„ Ние сме най-назад от всичките ни съседи, само че имаме няколко компании, които са разпознаваеми и вършат положителни доходи. Измислянето на игра е доста широкообхватен развой. Може да се стартира от историята по съществуваща книга или филм. Ако искаш да бъдеш сполучлив на пазара, би трябвало да се позиционираш някъде “, означи Димитър.

„ Подготвили сме и лекции за родители и деца на тематика игрите. Ще насочим родителите, които желаят децата им да са част от тази промишленост. Използваме игрите за релаксация “, сподели още Хелиана.

Sofia Game Night ще се организира на 4 ноември в цяла София и още 9 града, над 55 местоположения и 80 събития за дребни и огромни.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР