Събитието е под патронажа на кмета Здравко Димитров На 1

...
Събитието е под патронажа на кмета Здравко Димитров На 1
Коментари Харесай

За първи път – шествие за Деня на будителите

Събитието е под патронажа на кмета Здравко Димитров

На 1 ноември означаваме 100 години от първото честване на Деня на националните будители в Пловдив. По мотив празника в града ще се организира първото по рода си общоградско шествие, а културните институти ще зарадват пловдивчани с богата и разнообразна стратегия. Събитието е под патронажа на кмета Здравко Димитров.

„ Община Пловдив с наслада се включва в организирането на честванията на вековния празник от оповестяването на празника на националните будители. Надявам се това да се трансформира в една традиция, която да се случва всяка година и посредством която да почетем и да си спомним за всички тези хора, които построиха новата българска страна “. С тези думи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов откри конференцията във връзка идното тържествено честване на 1 ноември.

Участие в срещата взеха още създателят и началник на плана „ Народните будители и аз “ доцент Кирчо Атанасов, издателят Наско Начев и инж. Любозар Фратев.

„ Денят на националните будители би трябвало да бъде отбелязван уместно и да бъде подравнен с 24 май. Така както честваме буквите, по този начин би трябвало и да почитаме нашите просветители, които са основали всичко това “, съобщи Наско Начев.

Доц. Кирчо Атанасов показа, че по плана „ Народните будители и аз “ се работи към този момент 13 години с концепцията празникът да бъде възобновен. „ От първото до единадесетото издание присъединяване в плана са взели над 77 000 възпитаници от цяла България. За първи път тази година с изключение на възпитаници ще бъдат наградени и актуалните будители – учителите “, акцентира той.

Любозар Фратев напомни, че още като областен кмет Здравко Димитров е подкрепил плана за националните будители и благодари на Община Пловдив за съдействието при осъществяване на концепцията.

Програмата на събитието можете да видите тук.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР